Менше світла. Як у Києві відзначали Годину Землі. Фото

— 20 березня 2016, 10:24

Робиться це у рамках кампанії "Година Землі", яка проходить щорічно після 2007 року.

Цього року подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 7000 міст у 172 країнах зі всього світу.

Мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми зміни клімату, вимкнувши світло на одну годину, тим самим демонструючи необхідність об’єднання людей усього світу для боротьби зі зміною клімату.

У Києві на годину було вимкнено освітлення дзвіниці Михайлівського монастиря, Успенського собору та дзвіниці Києво-Печерської Лаври, Софіївського собору та дзвіниці, монументу "Батьківщина-мати" Національного музею історії України у Другій світовій війні, будівлі Міністерства закордонних справ, Монументу Незалежності і флагштоку на Майдані Незалежності.

"Якщо кожен з 10 мільйонів вимкне на 1 годину 1 лампочку на 100 Ватт, маємо 100*10 000 000 = 1 000 000 000 Ватт чи 1 млн кВатт енергії, які можна заощадити. Не можу сказати, багато це чи мало в масштабах країни, але, якщо хоч третина цих людей буде вимикати зайве світло щоденно - економія виявиться значно більшою", - пояснювали раніше суть акції активісти.

Та все ж, акція є скоріше символічною, аніж "екологічно економною".

Реклама:

Головне сьогодні