Опитування з'ясувало, хто і чому відмовляється від телевізора

— 23 березня 2016, 16:28

Одна з двадцяти британських родин вже позбулася свого телевізора, натомість переглядаючи відео на планшетах чи ноутбуках.

Тим часом багато хто обрає життя без такого виду розваг, повідомляє The Daily Mail.

Загалом не мають телевізора 4,7% чи 1,3 млн британських родин. Власниками близько половини домогосподарств без телевізора є молоді люди від 16 до 44 років.

Раніше телевізор вважався ледь не основою британського сімейного життя – біля нього збиралося разом кілька поколінь.

Звіт компанії BARB, яка збирає дані про телевізійну аудиторію, стверджує, що багато респондентів пояснили відмову від телебачення, бо "їхнє життя стало багатшим без нього".

Фото bac-lac.gc.ca

Перша причина, через яку люди припинили дивитися телевізор – це користувачі мережі, які просто перенесли свою увагу на гаджети.

Однак, компанія має дані, що ті, хто відмовився від телевізора не схильні дивитись телевізійні програми на інших пристроях.

Цікаво, що дослідження проводили з метою виявити користувачів, які дивляться ТВ-програми у мережі, не сплачуючи за них – а не для того, аби вивчити тенденції інформаційного споживання суспільства.

Фото Flickr/Leslie Duss

Люди, які віддали свої телевізори, охочіше відмовляються від інших пристроїв. Домогосподарства, де є хоча б один приймач, вдвічі частіше мали планшет, і вп'ятеро – ноут чи стаціонарний комп'ютер.

Цілком логічно, що молодші люди частіше відмовляються від ТБ, не покладаючи надій відпочити після роботи за переглядом програм чи розважити таким чином своїх дітей.

Реклама:

Головне сьогодні