Тест

Робопес, що втратив усі лапи, шукає господаря

Найімовірніше їх йому відтяли люди, адже на тілі більше не було ніяких ран, повідомляє zaxid.net.

Зараз Філософ (Філ) – така нова кличка тварини – вчиться ходити на протезах. Його уже навіть встигли охрестити робопсом.

"У нього були відрубані лапи, весь у вошах, не міг навіть почухатись. У нього стирчали кістки, він на них спирався і навіть намагався йти", – розповіла директор притулку "Милосердя" Наталія Кузнецова.

З неймовірною тягою до життя Філософ доповз до дачних кооперативів і небайдужі люди передали його зоозахисникам, а ті вже привели собаку у львівську клініку.

"Стан був дуже поганий, лапки постійно кровились, на початках гоїлись дуже погано", – розповіла лікар-ветеринар Лілія Пушкар.

Зоозахисники вирішили написати до Польщі, де роблять собачі протези. Волонтери двох країн зібирали кошти на поїздку Філа до Лодзі і протезування.

Волонтер Ольга Колесніченко, яка везла собаку до Польщі, розповіла, що цим випадком за кордоном були шоковані.

"Ті люди, які виготовляли протези, вперше зіткнулись з тим, що треба робити для всіх кінцівок, йому зробили корсет, який вдягається на тіло, протези на всі лапи і возик, який слугує йому розвантажувачем", – розповіла Ольга Колесніченко.

Собаці, яка втратила всі лапи, зробили протез у Польщі

Попри незламну волю зараз Філу потрібна мотивація і люблячий господар.

"Його не треба заставляти вдягати протези, треба, щоб в нього був інтерес... Це здорова собака, не треба його жаліти і показувати, що він хворий", – зазначив кінолог Володимир Вань.

Охочих стати господарем для Філософа просять зголошуватися за телефоном (063) 477-26-47.