Дружині піаніста Холоденка загрожує смертна кара за вбивство дочок

— 24 березня 2016, 14:30

Звинувачення офіційно пред'явили дружині українського піаніста Вадима Холоденка за день до цього, повідомляє BBC.

У разі визнання вини жінки їй загрожує смертна кара, яка у Техасі застосовується набагато ширше, ніж у більшості інших штатів.

У поліцейському рапорті йдеться, що вранці 17 березня Холоденко, як завжди, під'їхав до будинку Циганкової, щоб відвезти до школи п'ятирічну Ніку. Двері були не замкнені.

Увійшовши, він побачив дружину, котра стоїть у кухні на колінах. На ній була закривавлена нічна сорочка, на зап'ясті виднівся поріз, а на грудях - колота рана.

Холоденко піднявся наверх і знайшов у дитячій тіло Ніки, а поруч - подушку, принесену зі спальні.

Дружина піаніста Холоденка стверджує, що не пам'ятає, як було вбито їхніх дочок. Фото art-brand.muzkarta.info

У спальні Холоденко побачив в колисці однорічну Мікелу, котра теж не подавала ознак життя. Обличчя її було частково прикрито іншоюй подушкою. На обох подушках потім були виявлені якісь виділення.

Холоденко подзвонив до поліції і сказав: "Моя дружина божеволіє".

Після прибуття поліцейські побачили, що вона все ще стоїть на колінах, "розгойдується вперед-назад і видає якісь звуки". Поблизу валялися два великі ножі, один зі слідами крові.

Місцевий судово-медичний експерт констатував у дівчаток ознаки насильницької смерті. Судячи з інформації, яка є у поліцейському рапорті, вони, мабуть, були задушені подушками.

З рапорту також зрозуміло, що в минулому Циганкова зверталася до психіатрів, а за день до смерті дочок відвідала психіатричну клініку в Форт-Уерт.

У неї вдома було виявлено порожню пляшку від нейролептика кветіапіна, який призначають пацієнтам із маніакально-депресивним психозом і шизофренією. У ванній кімнаті були було знайдено ще три пляшечки з антидепресантом і заспокійливим.

Жінка раптом запитала у поліцейських: "Я з дітьми нічого поганого не зробила?".

Зараз Циганкова перебуває під наглядом у медичному відділенні місцевої в'язниці.

Коли її запитали в лікарні про причини поранень, вона сказала: "Я думаю, я наклала на себе руки". Вона пам'ятала, що порізалась ножем і випила купу пігулок. Як стверджується у рапорті, "вона сказала, що не хоче більше жити".

В її автомобілі Ford Focus знайшли вимазані кров'ю простирадла. Під заднім бампером лежав чемодан, який підпирав ганчір'я, котре помістили у вихлопну трубу.

Окрім матері, останньою людиною, яка бачила дівчаток живими, була їх няня Людмила Мадмусаєва.

Циганкова розповіла, що, коли вона повернулася додому близько 9 вечора минулої середи, няня вже поклала Мікелу спати і одягала на Ніку піжаму. Мати відпустила її і поклала Ніку спати.

Більше вона, за її словами, нічого не пам'ятає.

Холоденко і Циганкова одружилися у квітні 2010 року. У листопаді 2015 року Вадим, переможець конкурсу Вана Кліберна 2013 року, подав на розлучення. Аналогічний позов незабаром подала і Циганкова.

Після цього вона з дочками мешкала у двоповерховій квартирі в Бенбруку, а Вадим знімав номер у готелі, але щоранку відвідував дівчаток.

Раніше сусід пари Террі Мессер розповів, що Циганкова, яка також є піаністкою, багато часу виховувала дітей сама: "Вона була домогосподаркою із двома дітьми. Її чоловік часто був відсутній… ніби подорожував. Вона була дуже милою. Жінка емігрувала з Росії, багато розмовляла з дітьми російською мовою".

Реклама:

Головне сьогодні