Неформальні 90: як королева Єлизавета II їздила на джипі у худі. Фото

— 21 квітня 2016, 13:50

Вона править найдовше з-поміж усіх британських монархів — відтоді, коли її коронували у 1953 році. Тоді Єлизаветі II виповнилося лише 25.

За часи її правління у країні змінилося 12 прем'єр-міністрів.

За ці 63 роки королева стала найвідомішим і найдосвідченішим у світі фахівцем з етикету монархів, однак і в її житті траплялися моменти, які не можна назвати формальними.

Про них пише видання The Independent.

1. Поїздка на рейндж-ровері у худі

Одного разу королеву помітили за кермом величезного рейндж-ровера у спортивній молодіжній кофтині з каптуром — худі. Ця фотографія породила низку мемів у мережі, а насправді вона доводить, що Єлизавета II інколи стомлюється від офіційного образу.

2. Любов до чужих селфі

Якось королева довела, що вона не лишається осторонь віральних новин і сучасних трендів. Коли дві австралійські спортсменки позували для селфі на Іграх співдружності у Глазго, ЇЇ Величність із задоволенням потрапила у кадр. Цікаво, чи випадково?

3. Колись Єлизавета II була автомеханіком

У 1945 році тоді ще принцеса, але претендентка на престол, Єлизавета приєдналася до війська і працювала автомеханіком.

Коли до тренінгового центру військових приїхали король, королева і принцеса Маргарет, вони побачили там свою доньку й сестру, котра саме ремонтувала мотор карети "Червоного Хреста".

4. Стрибки з парашутом?

Королева Великобританії інколи не ставиться до свого образу аж надто серйозно. У 2012 році, коли Лондон проводив Олімпійські ігри, Єлизавету II на стадіон супроводжував Джеймс Бонд, він же актор Деніел Крейг.

Він приїхав за супутницею до Букінгемського палацу, вони сіли до вертольоту, а потім… вистрибнули з парашутами. Звісно, стрибок здійснювали дублери, але відео вийшло яскравим.

James Bond and The Queen London 2012 Performance scoldingnovel

5. Вміння жартувати над собою

Новий прем'єр-міністр Канади подобається майже усім, хто його зустрічає. Не виняток і королева Великобританії. Минулого року вона відповіла на вітальну промову Джастіна Трюдо, пожартувавши: "Дякую, пане Трюдо, за те, що дозволили мені відчути себе такою старою".

Той, у свою чергу, відповів у Twitter: "Навпаки, ви вічно молода".

Королева Єлизавета II, фото з офіційного твіттера королівської родини

6. Збирання купонів

Вони були потрібні їй для весільної сукні. У повоєнні часи Її Величність збирала купони на постачання тканин, щоб заплатити за матеріали, з яких пошили її сукню. Те весілля 1947 року транслювали по радіо на 200 мільйонів слухачів.

Весілля королеви Єлизавети II та принца Філіппа. Вони й досі разом. Фото us.hellomagazine.com

7. Повторювання жестів за Алі Джі

Сміятися з персонажа Ali G у виконанні Саші Барона Коена — зовсім не королівське заняття. Однак, за словами онука королеви принца Вільяма, його бабуся вважає героя смішним. Її мати — нині покійна королева-матір — навіть вивчила знаменитий жест поваги, який їй показали онуки, та сказала якось після обіду: "Ланч був чудовий!", і показала цей жест. Королева Єлизавета II сміялася.

8. Стріляти з гвинтівки

Це фото, зроблене у 1993 році, говорить саме за себе

Реклама:

Головне сьогодні