Заробляй, вір лише собі: батько і мати присвятили донькам "листи на майбутнє"

— 21 квітня 2016, 16:11

Листа написала росіянка Дарина Королькова. Він складається з 15 пунктів — дуже відвертих та безкомпромісних.

Лист 15-річній дочці від мами

Послушай, Крошка. Письмо 15-летней дочери. 1. Через 3 года я могу выгнать тебя из дома. Страшно звучит, да? Но тем не м...

Опубліковано Daria Korolkova 29 березень 2016 р.

Коментарі до цього посту, який зібрав понад чотири тисячі лайків і три тисячі перепостів, різняться від абсолютного схвалення думок матері до різкого засудження її намірів вигнати дочку з дому.

"Я, напевне, припинив би поважати себе, якщо хоча б раз у житті сказав синові що-небудь на зразок "через три роки я можу вигнати тебе з дому", — написав один з коментаторів.

"Жорстко, надто жорстко", — вважає інший.

Авторка листа Дарина Королькова, фото Facebook

"Чомусь народ такий стурбований. Жорстокість якусь побачив. У чому жорстокість? У пропозиції обирати самостійно?", — переконаний ще один користувач.

Дехто додає, що лист взагалі є дивним предметом для обговорень.

Однак лист матері викликав і несподівану ланцюгову реакцію: батько іншої дівчинки-підлітка написав ще одного листа — своїй дочці. Цікаво, що і за тоном звертання, і за порадами він виявився набагато теплішим та більш чуйним, ніж звернення жінки.

Автор цих порад — російський радіоведучий Олег Булгак.

"Тут у ФБ кілька днів гуляло звернення жінки до власної дочки. З 15 пунктів. Багато хто читав, багато шерили і лайкали. Це нормально — скільки людей, стільки думок. Але я подумав, що мені теж є що сказати дочці. Я поклав перед собою той текст, і пункт за пунктом на нього ніби відповів. Я не психолог. Я не педагог. Я не найкращий у світі батько, але дуже люблю своїх дітей".

Звернення батька до 14-річної дочки

Тут по ФБ несколько дней гуляло обращение женщины к собственной дочери. Из 15 пунктов. Многие читали, многие шерили и ла...

Опубліковано Олегом Булгаком 18 квітня 2016 р.

Цей варіант сподобався Facebookівцям значно більше. Батьку висловили захоплення і оцінку "набагато краще оригіналу".

У коментарях користувачі також поділились відео, на якому ображена дівчинка каже батькові, щоб відвіз її до Африки — туди, де голодують діти, щоб вона теж змогла. Дитина під час відео одягається.

Дівчинка ображена на батьків, які її "весь час сварять". Дитина стверджує, що ладна померти, бо мама і тато "її не хочуть". Увесь цей час батько спокійно знімає відео і розпитує дитину про те, що вона має намір робити.

Наприкінці дівчинка каже, що "батьки їй не потрібні, бо вони завжди погані".

Відео набрало понад 1 мільйон переглядів і розділило користувачів навпіл: одні жаліють дитину і лають її батьків; інші вважають, що це елемент дитячих маніпуляцій.

Схоже на те, що Facebook є дієвою мультимедійною платформою для дискусій про виховання дітей.

Реклама:

Головне сьогодні