Моторошні тренди соцмедіа? Дівчина транслювала самогубство онлайн

— 12 травня 2016, 11:16

Дівчина сиділа на дивані і курила, гралася з котом, і показувала свої тату: троянду на плечі, маленьке серце на великому пальці правої руки. Вона відповідала підписникам у Periscope, які ставили запитання про її життя та хобі.

О 4:29 вечора у вівторок, 10 травня, за звичаєм транслюючи відео через додаток, жінка кинулася під потяг на станції Еглі, у передмісті Парижа, повідомляє The New York Times.

Місцевий прокурор Ерік Лаллман розповів, що молода жінка, особу якої ще не встановили, надіслала смс подрузі свого колишнього хлопця, із повідомленням, що колись він зґвалтував її. Вона також написала, що вирішила "звести рахунки з життям через насильство і зло, яке їй заподіяли".

Поліцейські, які проводять розслідування, побачили у телефоні відео з Periscope. Згодом вони поговорили з родичами дівчини і дізнались, що вона мала проблеми у стосунках з колишнім хлопцем та була психологічно вразливою.

Як пише видання, нині відео вже не доступні у додатку, однак фрагменти ще лишались на YouTube — разом із моментом самогубства.

В одному з фрагментів дівчина говорить: "Відео, яке я зараз знімаю, створене не для того, щоб ви попліткували. Я хочу, щоб люди реагували, відкрили свідомість. Це усе".

Коли один із користувачів програми запитав її, чи вона має намір вчинити самогубство, дівчина відповіла: "Ні, я не збираюся вбивати себе". Однак додала, що "вона досягла точки, коли нічого її не тішить, і ніщо не здатне змусити її хотіти прокидатися і вставати зранку".

Дехто з користувачів під відео писав коментарі на кшталт: "Ми чекаємо". "Завжди раді тебе бачити". "Дай нам натяк". І "Я думаю, це весело". Фахівці припускають, що люди не оцінили серйозність страждань дівчини.

В один момент на відео екран стає чорним і мовчазним. Згодом хтось, напевне, рятувальник, говорить: "Я під потягом із жертвою. Мені треба витягти її". Потяг видно за кілька секунд до того, як запис обривається.

Осеан було 19 років, коли вона не схотіла прокидатись вранці і згодом вчинила самогубство.

Схоже на те, що стріминг жахливих вчинків у мережі стає моторошним трендом.

Минулого місяця два підлітки напали на п'яного 24-річного чоловіка у місті Бордо у Франції, і посміялися зі свого вчинку на відео. Їх арештували.

В американському Огайо 18-річна дівчина транслювала через Periscope зґвалтування 17-річної школярки. Їй та 29-річному чоловікові пред'явили обвинувачення у викраденні та зґвалтуванні підлітка.

Місцевий прокурор сказав журналістам, що такої справи він ще ніколи не бачив.

Регулятори у багатьох країнах вже замислились про те, як стежити за інструментами соцмедіа, на кшталт Periscope та Snapchat, але поки лише через можливість широкого і неконтрольованого використання їх терористами.

Додаток Periscope належить компанії Twitter і був створений для того, щоб користувачі ділилися з друзями моментами свого життя онлайн

Реклама:

Головне сьогодні