Жінка, яку вигнали з офісу у взутті без підборів, розпочала війну проти дрес-коду

— 13 травня 2016, 14:10

Нині документ вже підписали 125 тисяч людей — і це швидше, ніж за 48 годин, пише The Guardian.

27-річна секретар ресепшену міжнародної компанії PwC ходила на роботу у взутті на пласкій ході, однак її попросили перевзутися і придбати собі туфлі з підборами 5-10 см заввишки.

Після того, як дівчина відмовилася, їй наказали повертатися додому, не заплативши за роботу.

Петиція Торп, яка пропонує законодавчо заборонити працедавцям вимагати від жінок, щоб ті взували взуття з високими підборами на роботу, тепер має одержати відповідь від уряду.

"Підбори на роботі" також стануть темою дебатів у британському парламенті, йдеться на сайті електронних петицій парламенту.

Нікола Торп в ефірі BBC, скріншот з ефіру

"Досі у Великобританії вимоги взувати підбори проти бажання жінки були легальними. Закони дрес-коду мають бути змінені, щоб жінки могли обирати, яке взуття вони хочуть носити. Чинний дрес-код є застарілим та сексистським", — йдеться у петиції.

Жінка каже, що не очікувала такого відгуку на своє звернення, але вона їм задоволена: "Реакція суспільства доводить, що питання важливе, і це крок у вірному напрямку. Петиція розпочала діалог для жінок про те, як вони почуваються на роботі".

Торп додала, що петицію підписало також багато чоловіків.

Агентство, не яке працювала дівчина, заявило, що раніше вона підписала інструкції до роботи. Однак виконавчий директор Саймон Пратт заявив, що тепер компанія вже змінила свою політику: "Усі наші колеги-жінки можуть взувати пласке взуття — на свій вибір".

Реклама:

Головне сьогодні