Чи здатен штучний інтелект творити мистецтво? У Google кажуть, що так

— 25 травня 2016, 12:59

Презентацію гігантського проекту під назвою Magenta, який офіційно стартуватиме у червні, провели на фестивалі мистецтв і технологій Moogfest, повідомляє The Independent.

Розробники вирішили вдатися до проекту Magenta після того, як минулого року інша розробка компанії DeepDream навчилася перетворювати звичайні пересічні картини у сюрреалістичні твори. Програма по-своєму інтерпретувала малюнки з простими значеннями і додаючи їм нових та зовсім неочікуваних: так хмара могла перетворитися на дивну рибу чи багатоголового собаку.

Новий проект Magenta працює схожим чином: прості музичні уривки штучний інтелект перетворює на щось більш відоме.

На презентаційному відео видно, як програма перетворює звичну послідовність з п'яти нот на рудиментарну мелодію, шукаючи традиційні схеми та вибудовуючи тон на основі своїх знань про музику.

Перший випуск проекту буде інструментом, який дозволяє музикантам і дослідникам завантажувати музичні файли у програму, щоб вона "вивчала" їхню будову.

Інша частина програмного забезпечення, яка дозволить створювати музику, буде розміщена на сайті проекту Magenta GitHub дещо пізніше.

У Google визнають, що навряд чи ця музика увійде у топ чартів, а штучний інтелект не замінить музикантів-людей, однак проект є великим кроком у світі технологій.

Реклама:

Головне сьогодні