"Якщо Франція і Німеччина дружать після двох світових воєн, чому ми не можемо?" Донька вбитого індійського солдата записала відео

— 3 травня 2016, 14:38

На відео дівчина підіймає по черзі картки, які розповідають її особисту історію та закликають країни жити в мирі.

Каур втратила батька у 1999 році у війні між Індією та Пакистаном. Тоді дівчинці було два роки.

"Я мало що пам'ятаю про свого батька, але багато про те, як це — жити без нього", - написала дівчина на одному з плакатів.

Дівчина зізнається, що ненавиділа Пакистан, його мешканців, релігію.

"Я ненавиділа мусульман, бо думала, що всі мусульмани — пакистанці", - пригадує дівчина. А в шестирічному віці вона намагалась заколоти ножем жінку, вдягнену у мусульманцьку бурку.

"Тому що я чомусь думала, що це вона винна у смерті мого тата, - пише далі дівчина. - Але мама дала мені зрозуміти, що тата вбив не Пакистан, а війна".

"Тепер я солдат, як і мій батько. Я борюсь за мир між Індією і Пакистаном, бо якби між нами не було війни, мій тато був би тут", - каже Гурмегар Каур

"Я роблю це відео, бо хочу, аби уряди обох країн перестали прикидатись і вирішили проблему. Якщо Франція і Німеччина стали друзями після двох світових воєн, якщо США і Японія змогли облишити історію в минулому і працювати разом задля прогресу, то чому ми не можемо?" - запитує активістка.

Відео з її сторінки у Facebook було поширене більш як 25 тисяч разів і стало одним з-поміж багатьох меседжів кампанії за мир у Facebook #ProfileForPeace, пише Mashable.

Як відомо, між Індією та Пакистаном вже десятиліттями триває військово-політичне протистояння.

Воно почалось з моменту утворення двох країн і включало кілька відкритих військових протистоянь. Останнє було у 1999 році, і відоме як Каргільська війна.

Реклама:

Головне сьогодні