Український віртуальний проект Чорнобиль-360 зібрав на Kickstarter 34 тисячі євро

— 30 травня 2016, 13:31

До фінансування відео долучилося 300 осіб, можливість підтримати його завершилася годину тому.

Підтримку на Kickstarter запустили 26 квітня, до 30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС.

"Чорнобиль-360" — це мультимедійна віртуальна реальність, яка дозволить користувачам з усього світу побувати у Зоні відчуження, роздивляючись навколо себе і поринаючи у справжню атмосферу, яка панує у "мертвій" місцевості.

Відео здебільшого було відзнято за допомогою дронів.

"Ми прагнемо реалізувати проект, бо справді віримо, що майбутні покоління повинні вчитися на наших помилках. За допомогою нашого проекту, ми привернемо увагу до майбутнього Зони відчуження і схожих місць. Нам небайдужа доля самопоселенців Чорнобиля. Ми хочемо, щоб люди зрозуміли: це не гра", —так свою мету пояснили автори відео.

До роботи над віртуальним Чорнобилем долучилося 15 фахівців, у тому числі режисер Олена Стулій, звукорежисер Євген Ващенко, автор та продюсер Кирило Покутний, дизайнер Єгор Шевченко та виконавчий продюсер Олександр Лівшиц.

Основні зйомки команда проекту провела з квітня 2015 до квітня 2016 року. Наступний етап, який, за планом, має стартувати у червні 2016 року і триватиме до жовтня, включає додаткові зйомки, постпродакшн та програмування.

Інтерактивна документалка буде доступною як додаток для усіх пристроїв VR, у тому числі для платформ Google Cardboard, Samsung Gear VR, Oculus, HTC VIVE.

Повністю готове відео мають презентувати у грудні 2016 року.

Реклама:

Головне сьогодні