Подача документів через інтернет і необмежена кількість вузів. Гриневич розповіла про вступну кампанію 2016

— 5 травня 2016, 17:36

Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла на засіданні Кабміну у четвер, повідомляє прес-служба МОН.

Серед нововведень вступної кампанії 2016 року міністр перелічили також те, що вступники матимуть можливість подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів.

Таким чином абітурієнти зможуть більше концентруватися на конкретній спеціальності при вступі.

Фото - ua.depositphotos.com (Автор - denisismagilov)

Також скасовано позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів, натомість уведено систему вступу за квотами для осіб, які мають захворювання, що перешкоджають проходженню ЗНО, дітей-сиріт та учасників бойових дій.

Наразі триває тестування системи, яка виконує розподіл державного замовлення з урахуванням пріоритетності вступників з високими балами безпосередньо у електронній базі.

Декілька останніх років програмне забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) фактично розроблялось і знаходилось у власності приватної фірми.

Зараз у бюджеті закладено кошти для викупу програмного забезпечення у приватних власників.

Лілія Гриневич зазначила, що було проведено роботу по експертній оцінці вартості ЄДЕБО, а також правовою оцінкою договору щодо викупу технічного забезпечення бази.

Володимир Гройсман доручив Міністерству юстиціїспільно з МОН якнайшвидше опрацювати питання викупу програмного забезпечення ЄДЕБО.

Реклама:

Головне сьогодні