Prometheus запустить у кількох вишах "пілот" зі змішаного навчання

— 14 червня 2016, 13:31

Для цього компанія масових безкоштовних онлайн-курсів наразі збирає 400 000 гривень на Спільнокошті.

Кожен український студент отримає можливість вчитися на Гарвардському курсі основ програмування чи слухати лекції Ярослава Грицака у своєму університеті.

Першою ціллю, на яку будуть витрачені зібрані кошти, буде створення та переклад нових масових безкоштовних онлайн-курсів від провідних викладачів України та світу: від циклів програмування та аналізу даних до курсів з цифрового маркетингу та критичного мислення.

[L]"Але для того, щоб здійснити повноцінну революцію в українській освіті мало створювати нові безкоштовні масові онлайн-курси: потрібно провести докорінну трансформацію всієї університетської та шкільної освіти. Для цього ми плануємо ініціювати повномасштабну реформу української освіти на базі змішаного навчання: інтеграції масових онлайн-курсів найкращих викладачів у традиційний навчальний процес офлайн", – пояснює один із співзасновників курсів Іван Примаченко.

У цьому форматі студенти дивляться лекції найкращих викладачів країни та світу і виконують завдання онлайн, а у ВНЗ працюють на практичних заняттях і складають фінальний іспит.

Перші експерименти зі змішаного навчання, що були проведені Массачусетським технологічним інститутом, продемонстрували приріст навчальних результатів на цілих 35%.

Змішане навчання є надзвичайно важливим освітнім проривом, запровадженням якого в свій навчальний процес зараз активно займаються провідні західні виші.

"Для української системи освіти, де існує прірва між жменькою справжніх університетів і незліченною кількістю закладів зі штампування дипломів, змішане навчання може стати порятунком. Воно дозволить перемогти три найбільші проблеми української освіти: недостатню кількість класних викладачів, нестачу коштів і дефіцит часу на фундаментальні реформи", – зазначають автори курсу.

Prometheus запустить у кількох вишах "пілот" зі змішаного навчання. Фото Rawpixel/Depositphotos

За допомогою ефекту масштабування якості, який створюють масові онлайн-курси, студент кожного вишу матиме доступ до навчальних курсів найкращих викладачів країни.

Виробництво і впровадження масових онлайн-курсів в форматі змішаного навчання коштує зовсім недорого в розрахунку на одного студента. А процес впровадження новітніх навчальних програм з найбільш передових предметів у форматі змішаного навчання стає майже миттєвим.

"Таким чином, вже до кінця 2020 року Україна має можливість першою в світі провести революційну технологічну реформу освіти на базі змішаного навчання і масових онлайн-курсів", – переконаний Примаченко.

Підтримати ініціативу можна тут.

Реклама:

Головне сьогодні