Діти у небезпеці, бо дивляться порно онлайн з мобільних – дослідження

— 15 червня 2016, 13:31

Через це багато хто з них може стати нечутливим чи десенсибілізованим до впливу відео такого змісту, попереджають фахівці.

Близько 53% підлітків від 11 до 16 років стикалися з непристойними матеріалами в інтернеті, і приблизно 94% з них бачили такі відео до досягнення 14-річного віку.

Такі дані дослідження наводить університет Міддлсакса у Великобританії, повідомляє The Independent.

Понад чверть з цієї групи (28%) вперше стикнулися з сумнівним контентом, коли їм було лише 11 чи 12 років.

Смартфони — розповсюджений шлях для дітей, яким вони користуються, щоб дістатись до сайтів з порнографією.

33% учасників опитування вперше побачили порнографію на ручному пристрої.

Дослідження, замовлене організаціями NSPCC та the Children's Commissioner for England, стверджує, що діти частіше бачили контент сексуального характеру випадково (28%), і лише 19% шукали його цілеспрямовано.

Фото zurijeta/Depositphotos

Організації захисту дітей попереджають, що ціле покоління перебуває під ризиком позбавити себе дитинства через вплив порнографії у настільки ранньому віці.

Понад три чверті учасників дослідження (87% хлопців та 77% дівчат) не зовсім зрозуміли суть того, що побачили, водночас половина хлопців — 53% — побачили у порнографії реалістичне зображення сексу.

Одна 13-річна дівчинка сказала авторам дослідження: "Кілька моїх друзів використовують порно як гід по сексуальному життю, і вони одержують хибну картину стосунків".

Інша сказала: "Це може змусити хлопців не шукати кохання, а лише сексу, і це може тиснути на нас, дівчат, діяти, мати вигляд та поводитися певним чином ще до того, як ми будемо до цього готові".

Фото EugenePartyzan/Depositphotos

Понад третина хлопців у віці від 13 до 14 років (39%) сказали, що вони хочуть скопіювати поведінку, яку побачили на екрані.

Один із 13-річних хлопців сказав: "Мій друг почав поводитись із жінками так, як він побачив на відео. Не загалом, а в деталях".

Фахівці радять: окрім як закривати порно від дітей у мережі, треба також говорити з ними про те, що вони вже могли побачити. Багато дітей були шоковані, спантеличені чи навіть гидували через побачене, тож треба допомагати їм задавати запитання і формувати правильне ставлення до явища.

Пітер Ванлесс, директор NSPCC попередив, що діти знаходяться у небезпеці, оскільки вони бачать екстремальне чи жорстоке порно онлайн. Що лякає, дехто з дітей зростає, гадаючи, що таку поведінку вони мають копіювати.

Дослідники поговорили з тисячею британських школярів у віці від 11 до 16 років.

Реклама:

Головне сьогодні