7 висловів, які не можна використовувати на роботі

— 21 червня 2016, 14:07

Тренер Мелоді Вілдінг, яка навчає амбітних і успішних жінок, як долати емоційні виклики їхнього успіху, вірить, що певні вислови не можна вживати на роботі у жодному разі.

Про це вона написала у блозі для американського Forbes. Ось ці сім висловів.

Лише

"Це слово мінімізує силу того, що ви говорите. Воно може свідчити про те, що ви або захищаєтеся, або вибачаєтеся. Найімовірніше, це захисний механізм, який підсвідомо оберігає нас від страху почути слово ні, чи спосіб уникнути дискомфорту від відчуття, що ми просимо забагато".

Я не експерт, але…

Уникайте цього вислову, навіть якщо ви намагаєтеся, щоб він звучав настирливо. Припускаючи, що ви можете бути неправі ще до того, як ви висловили думку, ви одразу знецінюєте свою ідею.

А що якби ми спробували…?

Висловлюйтеся у прямій манері, адже так більше шансів, що вас сприйматимуть серйозно.

Маскуючи свою думку під запитання, підштовхує інших до критики, і змусить вас почуватись розкритикованим.

Коли пропонуєте свою ідею, не робіть опитування. Дайте усім зрозуміти, що ваші ідеї мають вагу, і їх варто вислухати усім.

Фото baranq/Depositphotos

Я не можу

Коли ви кажете "я не можу", ви жертвуєте контролем за своїми діями. Впевніться, що ви не використовуєте цей вислів замість "я не буду", тобто прямої та активної фрази.

Схоже, це так круто!

Не відволікайте вашу аудиторію від змісту того, що ви говорите. Не підвищуйте голос наприкінці речень.

На думку Мелоді Вілдінг, так ви вказуєте на свою невпевненість і створюєте нестачу довіри між вами та аудиторією.

Знаки оклику або емодзі у письмовому спілкуванні

Розставлені після кожної дрібнички, вони вказують на те, що ви не почуваєтеся впевненими у своїх висловах. Окрім того, колеги можуть підозрювати, що ви надто переймаєтеся схваленням оточуючих. Так людина підсвідомо намагається переконати себе, що її повідомлення обов'язково сприйматимуть позитивно.

Чи я правий?

Не давайте аудиторії можливості сумніватися у цьому.

Навіть якщо ви гадаєте, що заохочуєте таким чином взаємодію, таке запитання вказує на невпевненість у собі, підозри про власну некваліфікованість.

Реклама:

Головне сьогодні