"Приберіть її з кімнати": IKEA відкликає мільйони шаф та закриває лінію меблів через смерть трьох дітей

— 29 червня 2016, 18:22

За бажанням власники певного виду шаф також можуть безкоштовно одержати комплект для ремонту, щоб міцно прикріпити свої меблі до стіни.

Окрім того, скандинавський гігант оголосив, що більше не продаватиме продукти з серії "Malm", оскільки вони можуть бути небезпечними.

Про це повідомив президент компанії у США Ларс Петерсон, повідомляє The Independent із посиланням на NBC News.

"Будь ласка, приберіть їх з кімнати", — сказав він в інтерв'ю телеканалу, згадуючи про меблі серії Malm.

[L]"Відкликані скрині і комоди не можна використовувати, якщо вони не прикріплені до стіни належним чином, оскільки вони можуть перекинутися і спричинити травмування чи смерть дітей", — йдеться у заяві компанії.

Так звана "кампанія кріплень" полягала у тому, що виробник надіслав 300 тисяч наборів для кріплення шафок.

З того часу виробник меблів вже відкликав 29 мільйонів одиниць меблів Malm, у тому числі комодів з ящиками від трьох до шести, проданих до кінця червня 2016 року.

Такі дії IKEA спричинені смертю дворічного хлопчика Теодора МакГі. На малюка впала шафа для одягу з шістьма ящиками. Його смерть стала вже третьою з 2014 року.

У 2015 році виробник відкликав мільйони схожих товарів, а цього року вже припинив продавати їх повністю.

Другою дитиною, яка загинула через шафу Malm два роки тому, був Каррен Коллас. Його мати, Жаклін Коллас, зайшла до кімнати сина і побачила, що на нього впала 62-кілограмова шафа.

"Причина, через яку я ділюся цією історією у таких подробицях, проста: я не хочу забути цього ніколи. Я боюся, що спогади про мого хлопчика потьмяніють. Вчіться на моїх помилках. Прикручуйте УСЕ до стіни. Шафи, книжкові полиці, телевізори. Усе, що потенційно може впасти", — написала бідолашна жінка у Facebook.

Постер "кампанії кріплень"

Дворічна Камден Елліс з Вашингтона також загинула через падіння комоду з трьома ящиками. Її смерть настала за три дні після трагічного випадку. Це було у 2014 році.

Усі три родини користуються послугами одного адвоката Алана Фельдмана, який заявив, що виробник "не надав адекватних попереджень чи інструкцій з безпеки".

Американська комісія з безпеки товарів для покупців минулого року навела дані, що кожні 24 хвилини дитину везуть до лікарні через падіння меблів, а кожні два тижні одна з них із цієї причини помирає.

Реклама:

Головне сьогодні