Ілон Маск пообіцяв відправити людей на Марс у 2024 році

— 3 червня 2016, 11:02

Така заява пролунала під час конференції Code 2016.

Планується, що перші дослідники Марсу висадяться на планеті за рік, у 2025-му, пише американський Forbes.

На початку виступу Маск вкотре пояснив аудиторії, чому він надає такого значення посадці ракети Falcon9 саме на платформу в океані: усе через гроші.

Перша ступінь ракети коштує 70% від усієї її вартості — $30 – 35 млн. Саме тому її важливо повернути на землю.

Непілотовану капсулу Dragon найімовірніше відправлять на Марс у березні 2018 року. Ілон Маск. Фото brainprick.com

Маск також розповів, що їхнє з Джефом Безосом бачення майбутнього співпадає у розумінні, що людству важливо стати космічною цивілізацією. "Це хвилююче, натхненне майбутнє", — сказав він.

[L]До кінця літа SpaceX планує запустити на орбіту одну з перших ступенів, яка вже стартувала, тобто спробувати повторне використання ракети.

"Ступені мають нормальний вигляд, не зважаючи на те, що вони потрапляти у справді важкі ситуації входу в атмосферу", — повідомив винахідник.

Ракета Falcon 9 стартує з мису Канаверал, Флорида, США. Фото SpaceX, Twitter. Успішних стартів та приземлень було вже чотири

Детальні плани колонізації Марсу Маск пообіцяв оприлюднити у вересні на конференції IAC.До кінця року SpaceX сподівається запустити свою важку ракету Falcon Heavy, яка, за твердженням компанії, буде найпотужнішою у світі, з часу подорожі на Місяць, яка стала можлива завдяки ракеті Сатурн 5. Вона доставила Аполлон 11 на супутник Землі.

Він також підтвердив наміри, озвучені раніше, надіслати непілотовану капсулу Dragon у березні 2018 року.

З того часу на червону планету надсилатимуть вантажі за першої ж орбітальної можливості. Вони трапляються раз на 26 місяців.

Поверхня Марса. Фото Nasa.gov.

Однак Макс визнав, що план подорожі людей на Марс ще не деталізовано, і в ньому є сліпі плями.

Підприємець також помріяв про те, що можливість польотів великої кількості людей на Марс створить необмежені можливості для бізнесу — від "першого заводу залізної руди до першої піцерії".

Реклама:

Головне сьогодні