Спортклуб не дозволив синові батьків-візочників ходити до басейну. Люди втрутилися

— 8 червня 2016, 11:35

Про прикрий випадок у своєму Facebook розповіла подруга родини, Ірина Арслан, яка спілкувалася з менеджерами спортклубу, адже, за її словами, батьки дитини навіть не могли заїхати всередину через відсутність відповідної інфраструктури.

"У мого сина є друг. Чудовий хлопчик, що виховується в дивовижній сім’ї. Справа в тому, що і тато і мама хлопчика – люди з особливими потребами, що пересуваються в інвалідних візках. У цього хлопчика часто стаються бронхо-спазми, тому йому лікарі рекомендували займатися плаванням. Звичайно ж, зупинились на Sport Life (на Дніпровській Набережній, 19а). Він зовсім поряд, добре обладнаний, пропонує широкий спектр послуг", — розповіла Ірина.

Басейн в одному з комплексів Sport Life. Фото sportlife.ua

Батьки хлопчика попросили подругу провести переговори щодо абонементу для хлопця, бо вона та її син вже є клієнтами спортклубу. Жінка навіть була згодна, щоб дитину приєднали до її абонементу, для чого батьки б написали нотаріальне доручення.

Родина друзів Ірини Арслан. Фото з Facebook

"Ми знали, що за правилами цього клубу, для того, щоб дитина могла там займатись, потрібно, щоб у когось із батьків був абонемент Sport Life. Але сподівались, що здоровий глузд переможе, і так як ні тато, ні мама не можуть навіть туди всередину потрапити, то знайдеться якесь рішення: або дитині продадуть окремий абонемент, і тоді вони будуть користуватись послугою супровід (за окрему плату дитину зустрічають і проводять у басейн, а після заняття виводять до батьків – це стандартна послуга Sport Life)", — написала жінка.

Однак реакція менеджерів була неочікуваною.

"Так от, вийшла до нас працівниця відділу продажів, уважно вислухала, повідомила, що вона не уповноважена порушувати правила, але, що вона напише лист керівництву, де опише повністю ситуацію і якесь рішення знайдеться.. Щасливі батьки, взяли розклад занять і поїхали планувати, які заняття тепер їх синочок зможе відвідувати…

[L]В той же вечір, після тренування, я заскочила у відділ продаж, щоб дізнатись чи немає вже часом новин… новини були… ПОВНА ВІДМОВА. Я не могла в це повірити.. Я перепитувала ще раз і ще раз.. Пропонувала різні альтернативні варіанти",
— обурилася Ірина.

За її словами, старший менеджер клубу на ім'я Едуард підтвердив їй, що дитина може займатись у них лише тоді, коли батьки є членами клубу. На запитання, чи може батько придбати абонемент, але не користуватись ним, жінка одержала відмову: мовляв, чоловік навіть не зможе потрапити у заклад для підписання договору.

До мережі Sport Life можна потрапити лише за абонементами. Фото sportlife.ua

"Тут я не витримала: схоже, що справа не просто в правилах… схоже, що ви в цілому позиціонуєте себе, як клуб "здорових людей і їх дітей"… Тобто, сюди не тільки не мають доступу люди з особливими потребами, а і ЇХНІ ДІТИ!!!! На що отримала відповідь: так, це політика нашого клубу…".

Пост Ірини у Facebook за добу набрав 2,5 тисячі лайків і понад 3 тисячі поширень.

На щастя, ситуацію змінили люди, яким доля хворого хлопчика із особливої родини виявилася небайдужою.

Згодом Ірина повідомила: "Подзвонили зі Спорт Лайфу. Асистент директора відділу продажів. Про пост нічого не знають, але готові прийняти дитину. Коли я запитала, з чим пов'язане те, що вони змінили рішення, послались на якийсь таємничий дзвінок на гарячу лінію... Одним словом, ситуацію готові вирішувати. Як саме, будемо йти знову всі разом і виясняти. Дуже дякую всім за підтримку!!!".

У лютому 2016 року львів'янину Остапу Стаднику, який має уроджений дитячий церебральний параліч, кілька разів відмовляли у можливості записатися у спортклуб. Про це повідомила подруга Остапа. Тоді теж йшлося про мережу Sport Life.

"Найближчий заклад, що знаходиться до місця проживання є ‎Спортлайф, що на Сихові. Та вже другий рік поспіль Остап не може потрапити в цей заклад. Два роки тому працівник не соромився просто у вічі сказати, "що такий клієнт буде своїм виглядом відлякувати клієнтів", – зазначила тоді дівчина.

Реклама:

Головне сьогодні