Швейцарія відмовила мусульманкам у громадянстві, бо не схотіли плавати з хлопцями у басейні

— 1 липня 2016, 12:25

Обох підлітків більше не вважають кандидатками на громадянство, адже вони не згодні з розпорядком і правилами роботи школи, — таку заяву зробили представники влади міста Базель, повідомляє The Independent.

Дівчата відмовилися брати участь в уроці плавання, адже там були й хлопці, а релігія забороняє їм таку поведінку.

Тим часом в іншій частині країни батька, який не дозволив двом дочкам плавати з хлопцями, окружний суд оштрафував на £2,900. Раніше у чоловіка були проблеми з владою, бо він змушував дівчат вдягати до школи хустки на голови.

Врешті-решт, його старшій дочці дозволили носити хіджаб. Відповідне рішення ухвалив вищий суд Швейцарії, визнавши підстави релігійної свободи.

Стефан Верле, президент Комітету набуття громадянства і натуралізації країни, повідомив телеканалу SRF, що "той, хто не виконує наші умови, порушує закон, і тому не може стати громадянином".

Фото JaySi/Depositphotos

Останні два випадки є лише частиною ланки відмов надати громадянство мігрантам через релігійно-культурні суперечки.

Двоє братів-мусульман відмовилися потиснути руку своїй вчительці через релігійну заборону, і цей випадок жваво обговорювався у суспільстві та в медіа.

Батько хлопців є імамом у мечеті в Базелі. Його запит на громадянство одразу одержав відмову. Водночас будь-який батько чи опікун, який відмовляється потиснути руку вчителеві, може розраховувати на $5,000 штрафу.

Однак позиція влади країни ґрунтується не лише на релігійних розбіжностях. Комітети, які опікуються майбутніми резидентами, раніше відмовляли людям, котрі просили про громадянство, на підставі того, що вони були "недостатньо швейцарськими".

Варто лиш зауважити, що Швейцарія є головним напрямком прямування біженців у Європі.

Реклама:

Головне сьогодні