Тест

Сумна реальність. Активісти нарахували 34 злочини проти ЛГБТ, поліція – один

Про це "Українській правді. Життя" повідомили у ГО "Гей-альянс Україна".

Проект "Захист і адвокація прав ЛГБТ-спільноти в Україні" з підготовки активістів і активісток в семи містах України (Вінниця, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Одеса, Харків) для участі в моніторингу порушень прав людини для ЛГБТ стартував у серпні 2015 року.

Найчастіше по відношенню до представників цього середовища застосовували злочини на ґрунті ненависті та інциденти на ґрунті гомофобії і транс фобії.

Найчастіше по відношенню до представників цього середовища застосовували злочини на ґрунті ненависті

"Для порівняння, за весь 2015 рік Національною поліцією України лише один випадок було класифіковано таким чином", – повідомили у "Гей-альянс Україна".

Крім того, організація зазначає, що на її "телефон довіри" у 2015 році надав 11 834 телефонних консультації.

[L]"Гомофобія та гетеросексизм українського суспільства, статева бінарність, часто агресивна стигматизація та дискримінація представників та представниць спільноти, елементарна неосвіченість спеціалістів та спеціалісток медичного і психологічного сервісу ускладнюють або роблять неможливими отримання кваліфікованої допомоги людям із ЛГБТІК ідентичністю", – пояснюють таку кількість звернень у ГО.

При цьому 24% дзвінків мали кризовий характер (коли абонент знаходився у кризовому стані і терміново потребував допомоги). Абонент(к)и переважно потребували невідкладних психологічних консультацій, порад з огляду на проблеми в особистому житті, пережите насильство, тиск з боку родичів тощо.

Завдяки консультантці лінії довіри для ЛГБТ був попереджений щонайменше один випадок суїциду.