Тест

Pokémon Go. Карта всіх покемонів, перші загиблі та палестинський спосіб показати життя в окупації

Для фанатів Pokémon Go розробили спеціальний додаток, який показує на карті Google Maps розташування усіх персонажів, пише The Verge.

Автор проекту Ахмед Алмутава зміг отримати доступ до вихідних даних гри про розташування Pokémon Gym, PokéStop та місць появи покемонів.

За кілька годин він додав їх на карту й розмістив свій проект на майданчиках GitHub і Reddit.

Майже одразу до нього приєдналися 46 помічників.

Користувачам отримати доступ до карти непросто, вона не поширюється через загальнодоступні сайти або як окремий додаток.

[L]Для них розробники створили окрему інструкцію, як завантажитий користуватися мапою.

Зараз Ахмед працює над тим, щоб зробити карту простішою для використання.

Він не погоджується з тим, що вона псує задоволення від гри, навпаки – мапа добре підходить для недосвідчених користувачів і приносить їм більше задоволення у грі.

Ймовірно, Niantic, компанія-розробниця гри, в одному з найближчих оновлень Pokémon Go заблокує доступ до інформації, що використали для складання карти.

Мапа добре підходить для недосвідчених користувачів і приносить їм більше задоволення у грі. Фото theverge.com

Юнак і дівчина захопилися пошуком покемонів у Гватемалі. Двоє підлітків зайшли у небезпечний район міста Чікуімула неподалік столиці і незчулися, як по них почали стріляти незнайомці, повідомляє The Daily Mail.

Від пострілів загинув 18-річний Джерсон Лопес де Леон та його 17-річна кузина Деніел.

Поліція підозрює, що зловмисники переховувалися у тому районі й боялися, що гра підлітків може викрити їхнє розташування.

На місці вбивства вилучили понад 20 гільз від куль.

Тим часом палестинці, використовуючи гру, підкреслюють своє життя в умовах військової окупації, аналізує Middle East Monitor.

Один користувач виклав у Twitter зображення персонажа гри Пікачу, який лежить серед уламків місця, що було зруйноване ізраїльськими снарядами у 2014 році.

Інша картинка, яку постійно поширюють, зображує рідкісного персонажа Чарізарда поза зоною досяжності, тому що він – по той бік роздільної Стіни безпеки, яку Ізраїль будує навколо палестинських територій.