Вчені з'ясували, де живуть найвищі чоловіки і найнижчі жінки

— 27 липня 2016, 10:35

Протягом останніх 100 років середній зріст голландських чоловіків був 182,5 см, говориться в дослідженні, проведеному вченими США, опублікованому науковим журналом eLife.

Автори дослідження вивчали тенденції в області людського росту в 187 країнах світу, починаючи 1914 року, та виміряли зріст більш ніж 18,6 млн осіб.

Найнижчий середній зріст у чоловіків в Східному Тиморі – 160 см.

Як змінився зріст чоловіків з 1896 по 1996 рік. Для збільшення натисніть на зображення

Серед жінок найвищі – латишки, їх середній зріст становить 170 см. А найнижчий середній зріст у жінок в Гватемалі: там він ледве сягає 150 см.

Найбільший приріст дорослого зросту за останнє сторіччя відбувся у жінок Південної Кореї та чоловіків у Ірані, які стали на 20,2 см та 16,5 см вище, відповідно.

[L]Перепад висот між найвищими і найнижчими є стабільним протягом 100 років – 19-20 см.

Вчені вважають, що зріст людей в різних країнах частково залежить від генетики, а частково від умов життя.

Наприклад, діти та підлітки, які недоїдають, або які страждають від серйозних захворювань, як правило, будуть низькими, коли виростуть.

"Високі люди, як правило, живуть довше, мають менше шансів страждати від хвороб серця та інсульту. Високі жінки і їхні діти мають менше шансів мати ускладнення під час і після пологів. Вищі люди можуть заробляти більше і бути більш успішним в школі. Тим не менш, вони більш схильні до розвитку деяких видів раку", – зазначається в дослідженні.

Реклама:

Головне сьогодні