У США нарахували 1,4 млн дорослих трансгендерів. Їх стало вдвічі більше

— 4 липня 2016, 18:29

Така кількість є вдвічі більшою за попередню оцінку. Аналіз було зроблено на основі нових федеральних даних та інформації з окремих штатів, повідомляє The New York Times.

У той час, коли в американському суспільстві загострюються суперечки про сервіси та зручності для трансгендерів, нові дані цілком ймовірно розпочнуть новий етап цього діалогу, адже загалом кількість спільноти становить 0,6% дорослого населення країни.

Дослідження виконали аналітики зі школи права інституту Williams U.C.L.A. Цей заклад фокусується на дотриманні прав громадян стосовно сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

П'ять років тому інститут Вільямса презентував схоже дослідження, оцінивши кількість трансгендерів у 0,3% дорослого населення країни чи 700 тисяч осіб.

Більш схильними називати себе транссексуалами були молоді люди у віці від 18 до 24 років.

Аналіз також демонструє обмеження, яким піддають себе люди під час опитування. У деяких штатах, де самовизначення сприймається лояльніше, більше дорослих повідомляли про відчуття себе трансгендерами.

Там, де протистояння було гострішим, люди не наважувались говорити відверто, не зважаючи на те, що опитування було анонімним.

Фото pbs.org

Дані опитування за штатами були такими: 0,3% у Північній Дакоті, 0,31% в Айові, 0,32% у Вайомінгу, найвищий показник 0,78% був на Гаваях, дещо нижчий — 0,76% у Каліфорнії та 0,75% у Джорджії. У Нью-Йорку відсоток становив 0,51%, у Техасі — 0,66%.

З попередніх досліджень ми знаємо, що представники транс-спільноти найчастіше походять з расових та етнічних меншин, особливо латинського походження, — припускає Джоді Л. Герман, науковець, яка опікується питаннями громадської політики в університеті.

Вона також зазначила, що кількість трансгендерів у штаті може залежати від віку та расових особливостей населення.

Даних про кількість транссексуалів-підлітків у США в аналітиків наразі немає.

Керіт Конрон, соціолог-епідеміолог в інституті Fenway у Бостоні, який розвиває програми здоров'я для геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансгендерів, заявила, що нові дані впливатимуть на ефективніше планування відповідних служб підтримки.

Фото wcwb.org

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Барака Обами постановила, що дирекції американських шкіл мають дозволити своїм учням-трансгендерам користуватися тими туалетами, котрі відповідають їхній гендерній самоідентифікації.

[L]Ті школи, які не дотримуватимуться цієї постанови, можуть постати перед судом чи залишитись без фінансування від держави.

У департаменті освіти та правосуддя Білого дому заявили, що державні школи мають поважати гендерну ідентифікацію учнів, навіть якщо вона суперечить тій статі, яка написана у їхніх свідоцтвах про народження.

Американський штат Північна Кароліна відзначився суворою регламентацією відвідування громадських туалетів чоловіками та жінками, який викликав хвилю суспільного обурення та змусив відомі компанії і навіть рок-музикантів бойкотувати цей регіон.

Йшлося про заборону обирати чоловічу чи жіночу вбиральню не за біологічною статтю, а за власним світовідчуттям людини.

Тобто громадяни-транссексуали і трансгендери, які обрали жіночу стать, мусили ходити до чоловічої вбиральні чи гардеробної, бо справжня стать записана у їхньому свідоцтві про народження.

Реклама:

Головне сьогодні