Абітурієнти, батьки яких загинули в АТО, гарантовано отримають бюджетні місця

— 2 серпня 2016, 13:40

Вступникам, у яких батьки (або один із батьків) загинули під час участі в АТО, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах її проведення та які не вступили на навчання до вишів на бюджет, міносвіти гарантовано виділить бюджетні місця, йдеться на сайті МОН.

Абітурієнти, які належать до згаданих категорій, повинні надіслати інформацію про себе на електронну адресу [email protected].

Вони обов'язково повинні вказати: прізвище, ім’я по батькові, рік народження, контактний мобільний телефон, а також зазначити спеціальність та вищий навчальний заклад, куди вони вступають.

[L]Отримавши ці дані, міністерство сконтактує з керівництвом відповідного вищого навчального закладу і передасть йому інформацію.

Після цього університет має узгодити все з абітурієнтом та підготувати звернення до міносвіти, щоби виділити місце державного замовлення.

Такий механізм розробили для того, щоб полегшити бюрократичну процедуру для абітурієнтів та мінімізувати зловживання з боку вищих навчальних закладів.

Рішення про забезпечення вступників, у яких батьки чи один із батьків загинули під час участі в АТО, місцем державного замовлення прийнято на основі указу президента "Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремими категоріями громадян".

Реклама:

Головне сьогодні