8-річний хлопчик із правцем – у реанімації. Лікарі кажуть, це через відмову від вакцинації

— 30 серпня 2016, 17:20

Лікарі Львівщини борються за життя 8-річного Матвія, який через звичайну подряпину заразився цією небезпечною інфекційною хворобою, йдеться у сюжеті ТСН.

Рідні довго не підозрювали, що малюк інфікований, і до медиків звернулися, коли у хлопчика вже почалися судоми.

Хлопця виховує бабуся, оскільки батько з родиною не живе, а мати поїхала на заробітки за кордон. Кілька тижнів тому вона з онуком поїхали на відпочинок у село. Там у саду Матвійко поранив ногу.

"У нього почалися судоми. Я не могла зрозуміти, в чому справа, бо пальчик практично загоївся, рани відкритої не було. Я не знала, в чому причина. У мене п'ять дітей, розумієте, і з таким я не стикалася ніколи", – каже Марія Кобрин.

Хвороба розвивалася стрімко, і до лікарні дитину привезли уже в надзвичайно важкому стані.

[L]"Стан дитини погіршувався фактично щогодини з наростанням анабіологічного дефіциту. Дитина не реагувала адекватно на світло, у неї був виражений тонус м'язів нижніх кінцівок, спини", – розповіла черговий лікар Віра Приймакова.

Зараз Матвій у реанімації. Він підключений до апарату штучного дихання. Медики шукають необхідні препарати по всій країні.

"Сироватки потрібно одразу 5 ампул. Те, що мали, ми ввели, а далі по ситуації. Ми не маємо вакцини. Ще використовується в такій ситуації протиправцевий імуноглобулін, якого в Україні немає, його привозять з-за кордону", – пояснив заступник головного лікаря Олександр Бурда.

Медики наголошують, що для глобального виправлення ситуації із випадками захворювання на правець необхідні щеплення. За підсумками 2015 року зареєстровано 2437 відмови від профілактичних щеплень.

Реклама:

Головне сьогодні