18-річна австрійка подала в суд на батьків за її дитячі фото у Facebook

— 15 вересня 2016, 18:00

Дівчина стверджує, що з 2009 року її життя стало схожим на пекло, оскільки батьки постійно викладали її інтимні дитячі фотографії, пише The Daily Mail.

Адвокат дівчини Майкл Ремі розповів, що відтоді батьки опублікували в Facebook близько 500 таких фото для своїх 700 друзів без узгодження із донькою, тому він сподівається виграти суд.

"Вони не знали ні сорому, ні почуття міри. Лежала я гола в ліжечку чи сиділа на горщику – вони фотографували кожен мій крок і викладали на загальний огляд", – розповіла дівчина.

[L]Її батько відмовляється видалити світлини, заявляючи, що є автором знімків й усі права на публікацію належать йому.

Слухання справи почнеться в листопаді. Якщо вдасться довести, що публікація знімків порушує права на приватне життя, батькам доведеться виплатити потерпілій грошову компенсацію і покрити всі судові витрати.

Ця справа, на думку Майкла Ремі, може вплинути на законодавство Австрії щодо приватності, яке не є жорсткими.

Дівчина стверджує, що її життя стало схожим на пекло, оскільки батьки постійно викладали її інтимні дитячі фотографії. Фото lianna_s/Depositphotos

Наприклад, закони Франції передбачають покарання для кожного, хто самовільно публікує і поширює фотографії іншої людини. Батьки, які викладають фото дітей без їхньої згоди, ризикують заплатити штраф 45 тисяч євро або провести рік за ґратами.

Поліція Франції також закликає старших не публікувати фотографії дітей з міркувань безпеки, оскільки ці знімки привертають увагу збоченців.

Реклама:

Головне сьогодні