Зручні ліжка vs ганчір'я в землянці. Як виглядають дитячі кімнати по всьому світу

— 26 вересня 2016, 18:30

Яскраво пофарбовані стіни, постери, іграшки та книги дійсно творять місце комфорту. Але для деяких дітей по всьому світу, спальня – не більше, ніж матрац надворі чи трохи накиданого ганчір'я, шин і сміття на брудній підлозі, пише CNN.

Сам проект "Де сплять діти" показує спальні малих з різних куточків світу разом з їхніми портретами. Усі зображення дітей – на білому фоні, тому що фотограф хотів максимально зберегти рівні умови для всіх. Знімки ніби й говорять про те, що світ – сповнений злиднів та привілеїв.

Попри те, що вперше світлини серії були опубліковані приблизно 6 років тому, вони досі викликають дискусію серед людей різного віку.

"Я навіть не чекав, що проект "Де сплять діти" буде таким успішним. Але мене дуже тішить, що він допомагає людям уявити життя інших у дуже різних умовах, – розповів Моллісон.

Із самого початку я не планував знімати лише нужденних, для мене було важливо зробити щось більш змістовнепро різних дітей у різних ситуаціях".

9-річний Джеймі живе у квартирі на останньому поверсі на П'ятій Авеню у Нью-Йорку. Прена, якій 14, але вона уже працює покоївкою, має кімнату, схожу на клітку у Непалі. Лелохоноло – всього 6 років, він спить із трьома своїми братами на підлозі землянки в Лесото.

[L]На проект Моллісона надихнули друзі, які привели його в організацію "Врятуйте дітей". Реакція батьків, коли фотограф приходив у їхній дім, щоб сфотографувати дітей, була різною. Усвідомити все побачене йому самому часом було дуже важко.

"Найскладніше було вмовити деяких батьків залишати кімнати до мого приходу такими, які вони є завжди, а не вичищати все до ідеального блиску", – пригадав Моллісон.

Проект "Де сплять діти" став настільки успішним, що його автор подумує тепер написати книгу. Моллісон уже навіть обрав для неї тему – проблеми дітей-біженців. Її він планує назвати "Де сплять діти-біженці".

Реклама:

Головне сьогодні