Хлопець із ДЦП здійснив свою мрію, вирушивши байком до океану

— 29 вересня 2016, 12:00

Двоє друзів 20-річного Івана Маслюка допомогли йому назбирати грошей і вирушити у подорож на триколісних байках.

Вони планують проїхати свій маршрут за 100 днів, подолавши 500 кілометрів та проїхавши 12 країн, йдеться у відео Deutsche Welle.

Відчайдухи уже проїхали півдороги, були у Польщі, Німеччині, Швейцарії.

Іван сміливо переносить дорогу, не зупиняється навіть після падінь.

"Народитися з ДЦП у маленькому селі в Україні – це рівноцінно вироку "ніколи не побачити світ". Але мені вдалося зламати стереотип", – говорить Маслюк.

Ідея подорожі виникла у друзів Івана, коли він розповів, що мріє побачити Лісабон на власні очі. Олег Савчук, який супроводжує Івана, кілька років займається туризмом і планує подорожі на велосипеді, відтак запропонував Івану доїхати у Португалію на спеціальному транспорті, пише ZAXID.NET.

[L]"Як вільні мандрівники ми не складали чіткого плану дороги, у Лісабон ми можемо прибути пізніше, аніж за 100 днів. Назад повернемося автомобілем наприкінці листопада", – розповів Савчук.

Триколісний велосипед друзі привезли для Івана із Німеччини. Транспорт за 2,5 тисячі євро подарували благодійники.

"Ми вирішили вести відеоблоги, аби більше людей дізналися про Івана і про те, що люди з ДЦП можуть подорожувати на велосипеді", – розповів перед поїздкою Савчук.

Перед подорожжю, юнак багато тренувався, проїжджав від 60 до 100 кілометрів щодня.

Триколісний велосипед друзі привезли для Івана із Німеччини. Фото dyvys.info

"Дуже хочу побачити Атлантичний океан. Із цими хлопцями ми вже були в Карпатах, зокрема піднімалися в гори. Також плавали на байдарках, їздили верхи на конях. Я впевнений, що на вдасться здійснити цей мегатріп", – у свою чергу поділився Маслюк.

Іван із друзями вирішив створити Всесвітній рух допомоги людям з обмеженими можливостями, які мріють подорожувати.

Хлопці планують, що люди, які самостійно не може подорожувати, контактуватимуть з ними і розповідатимуть, наприклад: "Хочу в Африку". Юнаки складатимуть план і вирушатимуть у подорож.

Реклама:

Головне сьогодні