Чому друзі – найкращі ліки? Вчені довели користь відвідин хворих у лікарнях

— 8 вересня 2016, 13:00

Посилаючись на розробку науковців із Університету Техасу, The Daily Mail розповідає, чому пацієнти, до яких приходять родичі та друзі, менше часу лишаються на стаціонарному лікуванні.

Дослідження було проведене для того, аби показати, що лікарні повинні більше часу та уваги приділяти психологічному одужанню пацієнтів, поряд із фізичною реабілітацією.

"Коли пацієнт не відчуває підтримки з боку близьких людей, повернення до звичного життя після хвороби займає триваліший період, – розповідає докторант департаменту реабілітаційної медицини університету Льюіс Заккоя.

[L]Наше дослідження – одне з перших, у якому йдеться про взаємовплив соціальної підтримки й часу перебування у лікувальних закладах".

Після травм чи складних операцій, чи коли період відновлення має довгий термін, пацієнти проходять особливі процедури. Їхню тривалість пов'язують із рівнем ураження тих чи інших частин тіла й органів людини. Разом із тим, дотепер доступно мало інформації про ефективність відновлення, наприклад, удома чи під наглядом близьких.

Науковці проаналізували перебування у лікарні 119 439 пацієнтів і зробили висновок, що саме відвідування було одним із визначальних факторів для одужання хворих у лікувальних закладах.

Ті, хто недоотримував уваги друзів та родичів, зазвичай лишалися на тривалішу реабілітацію.

Реклама:

Головне сьогодні