Тест

Дітей-сиріт до самостійного життя готуватиме добровільний наставник

За зміни щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, проголосувало 247 депутатів.

Відповідно до закону, підготовка до самостійного життя дітей-сиріт, які проживають у відповідних закладах, їхню соціальну та психологічна адаптація може здійснюватися у формі наставництва.

[L]Готуватимуть наставників центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у співпраці з громадськими організаціями.

Вони працюватимуть добровільно й безплатно із дітьми-сиротами та позбавленими батьківського піклування. Наставники підтримуватимуть та допомагатимуть, насамперед щодо розвитку їхніх здібностей, втілення інтересів у професійному самовизначенні.

Вони відвідуватимуть дитину за місцем її проживання, навчання, лікування чи оздоровлення.

Наставник також інформуватиме дитину-сироту про її права та обов'язки, привчатиме її до вирішення побутових питань, розпоряджання власним майном та коштами, пояснюватиме, як отримати освітні, соціальні, медичні, адміністративні послуги.

Наставник також інформуватиме дитину-сироту про її права та обов'язки. Фото uamodna.com

Законом передбачено, що він допоможе підопічному формувати навички здорового способу життя, сприятиме становленню дитини як успішної особистості.

Наставництво здійснюватиметься за договором, що укладатиметься між ним та адміністрацією закладу для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Контролюватимуть наставників служби у справах дітей.