Насилля і примусовий секс у вишах. Австралія масово опитує своїх студентів

— 10 жовтня 2016, 11:24

У популярному недільному шоу Sunday Night на Channel 7's оприлюднили результати розслідування на цю тему, пише Mashable.

Повідомляється, що за останні п'ять років було офіційно зареєстровано 575 випадків сексуальних домагань в університетах по всій країні. Однак, тільки шість із них закінчилися вигнанням винуватця.

В Університеті Нового Південного Уельсу повідомили, що у них було 40 зареєстрованих випадків, але нікого не виключили із вишу, натомість було два попередження та п'ять формальних доган.

[L]Дослідники зазначають, що цифри не є вичерпними, бо формують тільки частину картини – багато вузів не відповіли на запити про доступ до інформації.

Дослідження, яке проводилося у 2015 році Національною спілкою студентів Австралії, показало, що 27% респондентів відчували сексуальне насильство в тій чи іншій формі під час навчання.

Це перевищує дані Австралійського бюро статистики за 2012 рік, що 19% австралійських жінок "піддавалися сексуальному насильству" у віці від 15 років.

За даними опитування НУК, 95% тих, хто зазнали "утиску, поганого поводження або нападу", не поскаржилися на це ні в університет, ні в поліцію.

"Ці цифри невеликі. Ми не знаємо, яким насправді є масштаб проблем. Особливо з урахуванням того, що про сексуальне насильство часто не повідомляється", – коментує дані глава австралійського відділення End Rape on Campus Шарна Бремнер, організації, що виступає проти сексуального насилля у вишах.

95% тих, хто зазнали "утиску, поганого поводження або нападу", не поскаржилися на це ні в університет, ні в поліцію. Фото photographee.eu/Depositphotos

Вона вказує на те, що наразі немає політики протидії насильницьких дій сексуального характеру у навчальних закладах.

"Коли університети кажуть, що вони мають нульові звіти, це не означає, що таких ситуацій не було", – пояснює Бремнер.

Для того, щоб дізнатися про реальну ситуацію зі слів самих студентів, Австралійська комісія з прав людини і університети Австралії оголосили про запуск загальнонаціонального опитування.

Результати опитування стануть відомі у квітні 2017 року.

У липні 2016 року у соцмережах під хештегом #ЯНеБоюсьСказати кілька днів відбувався флешмоб протидії насиллю.

Ініціатива, яка мала на меті підняти в публічний простір замовчування теми різного насильства над слабшою статтю, – за кілька днів перетворилась в онлайн-сповідь сотень жінок. Наразі його ініціаторка Настя Мельниченко готує книгу про те, як говорити про насилля з підлітками.

Реклама:

Головне сьогодні