Google пробачив борг 100 тисяч євро 12-річному блогеру з Іспанії

— 11 жовтня 2016, 15:00

Хосе Хав'єр планував поставити рекламу на каналі свого гурту "Los Salerosos", але переплутавши 2 сервіси Google – AdWords and AdSense, випадково купив місце для реклами на інших платформах на величезну суму, пише The Bird In Flight із посиланням на іспанське видання EL PAÍS.

Хозе хотів заробити на відео гурту, у якому він грає на трубі. Разом із 15-річним другом вони вирішили монетизувати блог, але використовували для цього сервіс AdWords, де рекламодавці купують рекламу. Натомість, вони мали б обрати сервіс AdSense, завдяки якому платформи отримують кошти за розмішення оголошень у себе.

Для реєстрації на хибному сервісі Хозе використав дані банківського рахунку своїх батьків. Вони відкладали синові на освіту та отримання водійських прав.

12-річний іспанець хотів трохи заробити, розмістивши рекламу на своєму YouTube-блозі, але заплутався й вліз у борг перед компанією Google. Фото birdinflight.com

Витрати спершу не були значними, перший день коштував 15 євро. Але потім вони різко зросли до 19700. А потім батьки отримали рахунок на 100 тисяч євро.

Google пробачила борг, вказавши, що за віком Хозе взагалі не мав би користуватися рекламними сервісами.

"Ми проаналізували цей випадок і вирішили не вимагати сплати цих грошей. Ми скасуємо борг і нагадаємо про вікові обмеження на онлайн-сервісах Google", – розповів представник компанії.

Реклама:

Головне сьогодні