Ученицю 2 класу київської школи побили однокласники. Мати вважає, заклад хоче приховати інцидент

— 13 жовтня 2016, 16:30

Анастасія Гордєєва навчається у 324 спеціалізованій школі. Коли мама прийшла забрати дівчинку, вчителька поскаржилася, що та билася з хлопцями й та зірвала урок математики.

Удома, показавши сліди від ударів, дівчинка сказала, що вона у бійку не встрявала – били її, про це Дар'я Гордєєва розповіла "Українській правді. Життя".

"Прийшовши додому, я побачила синці на тілі доньки. Вона розповіла, що її били троє хлопців. Я почала телефонувати батькам, аби вони запитали у своїх дітей, що відбувалося. Із 27 учнів, тільки 2 погодилися розповідати, що трапилося у школі. Решта сказали, що ніби щось бачили, ніби чули, але вчителька усе вирішила", – пригадує Дар'я.

Дівчинка розповіла, що її били на 2 перервах, а один із учнів сказав, що спершу її били троє школярів, потім двоє, і ще на наступній перерві – один.

20 вересня Дар'я написала заяву у Солом'янське управління поліції. Тоді ж було призначено медичну експертизу. Жінка також має висновки після огляду травматолога й невропатолога в ОХМАДИТі.

У Viber-чаті, де батьки спілкуються між собою, жінка написала прізвища дітей, які били її доньку та відправила фотографії. Вони не знали про інцидент.

Не всі батьки хлопців, які били дівчинку, відреагували на ситуацію. Одна із матерів поспілкувалася з Дар'єю. Вона опитала дітей і потім написала у спільний чат батькам, що її син до ситуації непричетний.

[L]"Діти загралися, діти захопилися, їх вчасно не спинили, тому і сталася така ситуація вседозволеності", – розповіла Дар'я.

За фактом побиття дівчинки відкрили кримінальне провадження.

За словами Дар'ї, у школі ситуацію намагаються приховати.

Вона також написала заяву в управління освіти району, звідки уже отримала відповідь. У ній ішлося, що класна керівничка засвідчилабійки у школі не було. Її слова підтверджують викладачі англійської та фізкультури.

"На всі слова вчителя у мене є докази, які показують протилежне", – наголошує Гордєєва.

Через три дні після інциденту збиралися скликати батьківські збори. Того ж дня вчителька зателефонувала до Дар'ї, щоб дізнатися, чому її донька не ходить до школи.

За словами жінки, вчитель заперечувала те, що була бійка, натомість нагадала, що дитині потрібна довідка або пояснювальна записка щодо пропусків. У пояснювальній записці жінка написала про те, що дитина лишається вдома після побиття.

Діти ж розповіли, що 19 вересня вчителька помітила конфлікт, поставила перед дошкою хлопців, опитала всіх дітей, чи це правда. На думку викладача, Настя була ініціатором конфлікту.

Дар'ї також стало відомо, що у школі проходила перевірка. Крім звернень до поліції та управління освіти, вона також залишила заявки на гарячій ліній КМДА та МОН.

Доки Настя Гордєєва лишається вдома, із нею хотіли поговорити класна керівничка та психолог, однак мати не дозволила цього.

Жінка визнає, що у її донькигіперактивність, зазначаючи, що переведе її в іншу школу.

Тепер Дар'я планує домогтися визнання доньки потерпілою та допиту у присутності психолога тих дітей, які погодилися бути свідками.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні