Перукарня знижує ціни для дітей, які читають під час стрижки вголос

— 15 жовтня 2016, 11:00

Перукарня Fuller Cut у місті Іпсіланті (штат Мічиган, США) дає $2 знижки для дітей, які читають книги вголос під час стрижки.

"Батьки це люблять, і діти теж, бо всім приємно отримувати два долари назад", – розповів перукар Райан Гріффін виданню The Huffington Post.

Діти у цій перукарні читають не просту літеру, там вже підібралася бібліотека майже зі 100 книг на конкретну тему.

"Всі наші книги мають позитивні образи афро-американців – будь то астронавти, спортсмени або письменники", – сказав Гріффін, додавши, що тема обумовлена саме обслугованням здебільшого представників цієї громади.

"Всі наші книги мають позитивні образи афро-американців – будь то астронавти, спортсмени або письменники", – сказав Гріффін

Чоловік не придумав цю ідею сам. Він чув про такий підхід у магазинах у Айові, Х'юстоні, Техасі та Огайо.

Гріффін надихнувся цим, приніс у перукарню старі книги своїх трьох дітей та почав розповідати батькам про таку можливість.

Чоловік не придумав цю ідею сам. Він чув про такий підхід у магазинах у Айові, Х'юстоні, Техасі та Огайо

"Це не було чимось грандіозним. Я просто хотів бути відповідальним. Сподіваюся, що люди відчують себе так само і інші перукарні та салони краси запустять у себе цю програму", – пояснює чоловік.

Громаді міста сподобалася ідея Fuller Cut. Перукарня отримала нових відвідувачів саме тому, що вони чули про програму читання, а старші діти захотіли принести туди свої старі книги.

Перукарня отримала нових відвідувачів саме тому, що вони чули про програму читання

"Сподіваюся, що інші перукарні та салони краси запустять у себе цю програму", – каже чоловік

Але це навіть не найкраще, що там відбувається.

"Коли маленькі діти, які насправді ще не вміють читати, бачать старшу дитину в кріслі з книжкою, то вони теж хочуть взяти книгу. Ось що важливо – коли дитина думає, що це круто, щоб прочитати", – сказав Гріффін.

[L]Чоловік також відстежує прогрес дітей, які беруть участь в програмі. Наприклад, якщо дитина не закінчує книгу за одну стрижку, то в наступний раз він пропонує її дочитати, бо так у малюка поліпшується розуміння прочитаного.

"Деякі діти йдуть в клас там вони бояться читати вголос, а таке читання будує впевненість", – переконаний він. – "Якщо колись дитина вступить до коледжу та прийде до Fuller Cut, і скаже нам: "Я читав тут і це змусило мене хотіти бути письменником або журналістом". Оце насправді наша кінцева мета".

Реклама:

Головне сьогодні