Випускники закордонних вишів збирають гроші на тести, аби школярі з України поїхали вчитись безкоштовно

— 18 жовтня 2016, 14:22

Перевагу надають дітям з маленьких міст та сіл, які мають величезне прагнення до навчання та розвитку і докладають для досягнення своїх цілей максимум зусиль.

Допомогою з пошуком стипендій для навчання українських школярів займається благодійний Фонд Ukraine Global Scholars. Його заснували троє українців, які самі стали випускниками провідних навчальних закладів світу, хоча походять з незаможних родин.

Зараз у команді Ukraine Global Scholars 12 осіб.

"Всі наші здобутки – це виключно результат наполегливої роботи над собою. Разом наша команда отримала стипендії в розмірі 2 млн. 300 тис. доларів США на свою першокласну освіту", - кажуть засновники проекту.

З моменту заснування у 2015 році Ukraine Global Scholars допомогло вступити до найкращих шкіл та коледжів п’ятьом з восьми фіналістів у навчальних закладах у Об’єднаних Арабських Еміратах, Швейцарії та США.

Загалом діти отримали 1,1 мільйонів доларів у стипендіях на своє навчання.

(На відео - минулорічні учасники програми, які вже вчаться закордоном, розповідають про себе)

"Нас часто питають: "А що, як вони не повернуться назад?" на це ми відповідаємо: "Ми надихаємо їх своїм прикладом, адже ми повернулись", - каже Юлія Лемеш.

Як це працює?

Після проведення загальнонаціонального триступеневого відбору фіналістів фонд:

1) організовує 6-тижневу онлайн-підготовку до вступних тестів SAT та TOEFL;

2) проводить двотижневий табір, надаючи інформацію про весь ланцюжок вступу до закордонних шкіл та коледжів;

3) несе фінансові витрати, пов’язані зі вступним процесом фіналістів;

4) допомагає з розробкою індивідуальної стратегії для кожного з фіналістів та проводить постійне наставництво до моменту їх вступу;

5) надає інформацію щодо різних видів фінансової допомоги та стипендій, які існують в США.

Цього року фонд отримав приблизно 350 заявок з усіх областей України та відібрав 20 фіналістів з Київської, Волинської, Львівської, Донецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Харківської, Дніпропетровської, Кіровоградської областей.

Учасники програми – це переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад, юні винахідники, підприємці, професійні співаки та просто талановиті хлопці та дівчата з неймовірним бажанням змінити Україну та світ на краще.

Цього року фіналістів програми вдвічі більше – 20 хлопців та дівчат.

(На відео цьогорічні фіналісти розповідають про свої досягнення і плани)

Відтак зростають витрати на оплату вступних тестів з англійської мови TOEFL та підготовчих матеріалів до них.

"Складання цього тесту є обов’язковою умовою вступу до закордонних навчальних закладів, а наші фіналісти не в змозі оплатити такі тести самостійно. Кожний тест коштує 180 доларів США. Таким чином, для оплати 20 тестів ми потребуємо 3 600 доларів США чи 96 000 грн", - кажуть члени правління фонду Юлія Сичікова, Михайло та Юлія Лемеш.

(Співзасновники проекту Михайло та Юлія Лемеш розповідають про себе та Ukraine Global Scholars)

Відтак проект подався на краудфандинговий майданчик GoFundEd, де пробує зібрати потрібні кошти.

Станом на вівторок 18 жовтня зібрано трохи більше половини потрібних коштів.

Арифметика проста: підготовчі матеріали для тестів TOEFL коштують 12 000 грн. Комісія платіжної системи та адміністративні витрати GoFundEd – разом складають 13 500 грн. Таким чином потрібно зібрати загалом 121 500 грн.

Учасники програми – це переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад, юні винахідники, підприємці, професійні співаки та просто талановиті хлопці та дівчата з неймовірним бажанням змінити Україну та світ на краще. Фото pressmaster/Depositphotos

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні