Іспанкам, які потерпають від насильства, допомагають натреновані собаки

— 20 жовтня 2016, 15:15

Організацію "Security Dogs" заснував кінолог Ангел Марискаль. Він розробив спеціальну систему тренувань собак, яка спирається на природний інстинкт тварин захищати своїх господарів, пише The Independent.

7 років тому Марискаль переконався, що собаки можуть охороняти жертв насильства й відтоді близько 20 учасниць мають спеціально натренованих псів.

Ще 16 жінок очікують своєї черги, щоб отримати таку допомогу.

Середня вартість тренування собаки становить 8 тисяч євро. Але компанія Марискаля забезпечує жінок захисниками безкоштовно.

[L]У фінансуванні цього проекту також бере участь іспанський уряд та місцеві громади.

Пес та його власниця повинні разом пройти 200-годинний курс навчання, перш ніж їм дозволять жити разом. До тренувального табору "Security Dogs", жінки спілкуються із психологом.

"Ці собаки не кусають і не навчені убивати. Вони неагресивні, легко соціалізуються, можуть жити із дітьми й поводяться, як звичайні домашні улюбленці, доки не отримають команду захищати свою власницю, – розповів Марискаль.

Після перших випробувань ми зрозуміли, що ці собаки роблять набагато більше, ніж просто захищають своїх власниць. Вони допомагають жінкам стати більш упевненими в собі – вони починають жити спокійно, частіше виходять з дому та знайомляться із новими людьми".

Компанія Марискаля забезпечує жінок захисниками безкоштовно. Фото andreaobzerova/Depositphotos

Одна із жінок, яка взяла участь у проекті іспанського кінолога, розповіла, що він допоміг їй більше, ніж терапія у психіатра.

Реклама:

Головне сьогодні