"Селфіщастя": про зв'язок фото в соцмережах та нашого самовідчуття

— 29 жовтня 2016, 10:03

Про зв'язок селфі та щастя заявили учені Каліфорнійського університету, котрі попросили своїх піддослідних щодня протягом 4 тижнів робити по 3 селфі та ділитися ними з друзями.

За підрахунками Google, у 2014-му році лише з телефонів із операційною системою Android запощувалося не менше 93 мільйонів щодня. Понад 91% тінейджерів постять селфі, стверджує дослідницький центр Pew, пише The Guardian.

А ось іще один факт: за минулий рік від нападів акул у світі загинуло менше людей, ніж під час полювання за вдалим селфі. Ідеться про нещасні випадки - падіння з висоти, ДТП та навіть удар бичачих рогів.

За статистикою, селфі постять понад 91% тінейджерів. Фото Vadymvdrobot/Depositphotos

Дослідження, проведене в 2014-му році Університетом штату Огайо, показало, що чоловіки, котрі постять найбільшу кількість селфі в соцмережах, водночас демонструють найвищі показники по нарцисичних та психопатичних рисах.[L]

Одержимість селфі, "selfitis" уже офіційно визнала розладом Американська асоціація психіатрів.

То як же бути з результатом дослідження, котре буцімто довело що "селфітерапія" робить людей щасливішими та впевненішими в собі?

По-перше, експеримент не був масштабним. У дослідженні взяв участь лише 41 студент. І, по-друге, секрет виявився зовсім не в викладанні свого фото в соцмережах та збиранні "лайків" – це визнають самі автори дослідження.

Психіатри офіційно визнали існування такого розладу, як одержимість селфі. Фото halfpoint/Depositphotos

"Не селфі роблять вас щасливими. Це посмішка робить вас щасливими", - зазначив керівник дослідження, Ю Чень.

Щодня роблячи фото по кілька разів на день і потім бачачи себе, усміхнену, людина справді стає щасливіша.

Як відомо, психологам уже давно відомо: навіть удавана посмішка, навіть штучно підняті кутики вуст поліпшують настрій та зменшують відчуття стресу.

Що ж до фотографій у соцмережах, то, нагадаємо, днями світ сколихнула історія пари, що розлучилася через 2 години після весільної церемонії, бо молода дружина забагато постила. Причому цей випадок – не перший.

Реклама:

Головне сьогодні