У мережі з'явилися відео для вчителів інформатики у початковій школі

— 31 жовтня 2016, 17:20

Для того, щоб зробити предмет цікавим для учнів початкової школи, на платформі EdEra виклали відео з методичними рекомендаціями до оновленої програми з інформатики.

Пояснення та поради у роликах дає сертифікований учитель Google Наталія Сражинська.

"Згідно з оновленою програмою, дитина має вміти виконувати дії на стаціонарному, портативному та будь-якому мобільному пристрої, незалежно від завантажених операційних систем. Крім того, дитина має виконувати необхідні завдання не лише за допомогою інстальованих на комп’ютер програм, а й користуючись інтернет-ресурсами", – зазначає Наталія Сражинська.

Вона також пояснює, як із допомогою інтерактивних ресурсів та ігор навчити дітей безпечної роботи в інтернеті, як відрізняти публічну і приватну інформацію.

[L]Особливий наголос робиться на розумінні дитиною авторського права, а також пояснюється, як цікаво розказати про мережеві ресурси, браузери, хмарні сервіси тощо.

"Демонстрацією навчальних можливостей комп’ютера будуть вправи для сприймання текстів через "електронні читанки" або ознайомлення з навчальними сайтами, де розміщена яскрава дитяча література. Можливостей багато. Важливо, щоб матеріал був дійсно необхідний для уроків літературного читання, української та англійської мов, образотворчого і музичного мистецтв та інших предметів", – підкреслила Сражинська.

Раніше з’явилися відеоматеріали до оновленої програми з літературного читання, на яких сучасні українські письменники особисто розказують про себе та свої твори. Також вчителі можуть використовувати ролики до програм із англійської мови та математики.

У МОН наголошують, що відеоматеріали для вчителів до оновлених програм мають стати помічниками, які сприятимуть впровадженню змін, оскільки підручники у школах лишилися старими.

Реклама:

Головне сьогодні