Кабмін знайшов кошти на добудову Меморіалу жертв Голодомору

— 4 жовтня 2016, 15:00

Перерозподіл дозволить розпочати фінансування робіт уже у 2016 році, йдеться на сайті уряду.

Чотири мільйони гривень, передбачені у державному бюджеті на 2016 рік, підуть на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва.

Другу чергу Меморіалу жертв Голодомору планують завершити до 85-х роковин пам'яті жертв Голодомору, що припадають на 2017-2018 роки.

Також ідеться про те, що за рахунок зазначених коштів планується розпочати проектування будівництва другої черги Меморіалу ще у 2016 році, зважаючи на найвищу категорію складності самого об’єкта будівництва та значний обсяг проектних і вишукувальних робіт.

[L]Раніше повідомлялося, що меморіальний центр пам'яті жертв "Бабиного Яру" хочуть створити у Києві до 80-ої річниці трагедії. Зараз існує кілька планів щодо того, як має виглядати меморіальний центр. Напередодні підписання декларації, відбувався конкурс на створення Меморіального парку. Участь у конкурсі взяли 32 проекти з 15-ти країн світу. Міжнародне журі відібрало 7 найкращих.

Очікується, що Центр об`єднає всі передові практики світового музейництва, включатиме меморіальну, освітню і дослідну складові, а на його будівництво донатори планують витратити близько 100 мільйонів доларів. Його творці планують запозичити досвід інституцій Польщі, Ізраїлю, США, Німеччини.

Реклама:

Головне сьогодні