Бажання дарувати любов – лишається. Як літніх людей кошенята соціалізували

— 19 листопада 2016, 10:30

Піклування про новонароджених кошенят допомагає людям із деменцією та хворобою Альцгеймера.

Це вдалося виявити, коли притулку для тварин Pima Animal Care Center, який знаходиться у Арізоні у США, знадобилися додаткові руки, пише Boredpanda.

Зоозахисники зіштовхнулися з проблемою: кішка померла і залишилися новонароджені кошенята. Доглянути малечу попросили мешканців будинку для літніх людей.

"Для деяких це може здатися дивним. Тамтешні мешканці самі потребують цілодобового піклування, а тут ще їм дають завдання доглянути кошенят", – говорить виконавчий директор Catalina Springs Memory Care Шарон Мерсер.

"Навички, емоції і потреби – це те, що втрачають люди з деменцією або хворобою Альцгеймера. Однак бажання дарувати любов і отримувати її – залишається", – додає вона.

Бажання дарувати любов і отримувати її залишається у будь-якому віці

Програма була ініційована директором служби охорони здоров'я притулку Ребеккою Гамільтон, яка опікувалася котами і вільний час. Вона пояснила, що догляд за тваринами приносив їй багато радості і щастя, якими вона просто повинна була поділитися із людьми похилого віку.

Ініціатива виявилася успішною і загальний стан як кошенят, так і літніх людей покращився. За час експерименту кошенята встигли вирости у два рази, а у пацієнтів простежувалося покращення пам'яті.

За час експерименту кошенята встигли вирости у два рази, а у пацієнтів простежувалося покращення пам'яті

"Кошенята дали нам можливість плекати людяність, яка є у кожного із наших мешканців", – пояснила Мерсер.

Соціалізація, тепло та радість, вдячність тваринки – це лише вершина того, що можна відчути від годування кошеняти з пляшечки.

Кошенята дали нам можливість плекати людяність, яка є у кожного

Піклування про новонароджених кошенят допомагає людям із деменцією та хворобою Альцгеймера

Ініціатива виявилася успішною і загальний стан як кошенят, так і літніх людей покращився

Реклама:

Головне сьогодні