Безпечне місце? У школі Лондона об'єднали туалети для хлопчиків та дівчат

— 28 листопада 2016, 13:45

Обурені унісекс-туалетами батьки школярів підписали петицію, стверджуючи, що спільна вбиральня може спровокувати випадки насилля, пише The Independent.

Попри протестні настрої батьків щодо гендерно-нейтральних вбиралень, адміністрація школи підтримала нововведення.

За словами директорки Кет Вілер, унісекс-туалети створюють безпечне місце для учнів, де вони можуть показати свою повагу та відчути її.

Вілер також зазначає, що створення спільних вбиралень не суперечить вимогам депатраменту освіти.

Натомість батьки школярів переконані, що така ініціатива спотворюватиме уявлення дітей щодо статевих розбіжностей.

Вони також наголошують, що шкільне нововведення провокуватиме образи на сексуальному ґрунті й створить умови для передчасної сексуалізації дітей.

"Зараз і без того існує дуже багато образ на статевому ґрунті. Ситуація, що склалася у школі, тільки поглибить їх. Якщо нічого не зміниться – за все відповідатиме директорка школи. Це неприпустимо", – вважає один із батьків.

В цілому, батьки школярів наголошують, що адміністрація школи не обговорила з ними цієї ініціативи, перш ніж втілювати її.

"Навіщо поєднувати дівчачі й хлопчачі туалети? Приватність – одна із основних рис сучасного суспільства. Це смішно думати, що поєднання туалетів – норма. Важко долати конфлікти, базовані на статевих розбіжностях, навіть у дорослому віці. А зараз ми хочемо, щоб діти давали собі з цим раду?", – наголошує ще один представник батьківського комітету.

Реклама:

Головне сьогодні