22-річний ІТ-шник родом з України за тиждень зібрав на винахід понад $ 1 млн

— 29 листопада 2016, 14:25

Розробкою комп'ютера займається стартап Eve-Tech, засновником і головним виконавчим директором якого є 22-річний Карачевцев, пише ain.ua.

У 17 років він покинув Маріуполь і переїхав до Фінляндії, щоб отримати вищу освіту, а незабаром заснував власний стартап, який не тільки б'є рекорди краудфандингу, але і привернув компаній Intel та Microsoft.

Eve V – це гібрид планшета і ноутбука, який свого часу намагався створити Microsoft. Володіючи компактністю мобільного пристрою, він обіцяє користувачеві продуктивність ноутбука.

Планшет обладнаний тачскріном, потужною батареєю, USB-портами різних конфігурацій, а також бездротовою клавіатурою і ручкою-стилусом.

Eve V називають "колективним", тому що у створенні комп'ютера розробники враховували побажання понад 1000 осіб.

"Це обладнання, яке IT-шники створили для самих себе. Група дуже різних людей, які цікавляться технологіями, була залучена до розробки: композитори, кораблебудівники і дослідники", – розповів Костянтин.

Вартість Eve V на Indiegogo починається від $ 699.

Eve V – це гібрид планшета і ноутбука. Фото ain.ua

Спочатку на проект за допомогою краудфандингу планувалося зібрати $ 75000, однак із США, Німеччини, Британії, Канади, Японії та Фінляндії вже перерахували на рахунок Eve V понад мільйон доларів.

Проект також привернув увагу гігантів ринку Intel та Microsoft.

У вересні поточного року Intel вклав у стартап шестизначну суму, а Microsoft став не тільки інвестором, але і партнером Eve-Tech – планшет буде працювати на його операційній системі Windows.

Розробкою комп'ютера займається стартап Eve-Tech, засновником і головним виконавчим директором якого є 22-річний Карачевцев. Фото yle.fi

Карачевцев родом з Маріуполя, ріс в сім'ї підприємців і з юних років допомагав батькам розвивати їхній бізнес протипожежного обладнання.

Свій перший контракт він підписав у Китаї у 12 років, а в 17 поїхав до Гельсінкі вчитися в Університеті прикладних наук Хаага-Хелія.

Ідея створення Eve V з'явилася у Карачевцева, коли він із друзями шукав планшет, який підходить під їхні специфічні потреби.

Ідея створення Eve V з'явилася у Карачевцева, коли він із друзями шукав планшет, який підходить під їхні специфічні потреби. Фото yle.fi

Не знайшовши нічого схожого, Костянтин вирішив створити такий самостійно.

Збірку в Китаї запустять на початку 2017 року, а на ринок пристрої планують поставити вже в березні.

Реклама:

Головне сьогодні