Дітям потрібно розповідати про секс та порно уже із 5 років – фахівці

— 5 листопада 2016, 11:00

У своєму дослідженні дитяча правозахисна організація "Dare2Care" закликала вчителів та батьків пояснювати малим основи сексуального життя, щоб захистити їх від цькувань, насильства й експлуатації у майбутньому, пише The Daily Mail.

"Якщо дітям не пояснити нормально основні поняття, вони сприйматимуть порно як "уроки правильного сексу", – говорить учасниця розробки Сара Чемпіон.

[L]Як показують дослідження, сексуальна освіта, базована на порнографії, підштовхує дітей до надто раннього та почасти девіантного статевого досвіду".

Фахівчиня переконує, що цікавість до сексуальної тематикинормальна для дітей, однак, якщо не пояснити все заздалегідь, вони матимуть хибні уявлення про статеві стосунки.

Вона також наголошує, що сучасне покоління дітей "набагато толерантніше до насилля у стосунках, ніж попередні покоління".

Причиною цього дослідниця називає нестачу сексуальної освіти та неконтрольований вплив порнографії.

Сара Чемпіон також нагадує результати попереднього дослідження, до якого долучилися 57 тисяч учасників, яким потрібна була допомога через пережите статеве насилля.

Тоді науковці дійшли до висновку, що 1 із 20 підлітків переживає подібний досвід.

Цікавість до сексуальної теми – нормальна для дітей, та вони можуть мати хибні уявлення про статеві стосунки. Фото _ella_/Depositphotos
Реклама:

Головне сьогодні