Лише 1% українців згоден з утриманням тварин у цирках – дослідження

— 12 грудня 2016, 16:00

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного міжнародною дослідницькою компанією GfK Ukraine, які наводить дані ініціатива щодо заборони тварин у цирках "UAnimals".

Під час опитування мешканцям усіх областей країни, окрім території окупованого Криму та зони АТО, поставили запитання: де, на їхній погляд, мають жити дикі тварини?

93% респондентів обрали варіант "у дикій природі", ще 3% опитаних дали відповідь "у зоопарках", а менше 1% українців не змогли відповісти на запитання.

Заборона чи обмеження тварин у циркових постановках законодавчо працює в Австрії, Великій Британії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, кількох штатах США.

[L]"Здається мені, що людство вже досягло тієї позначки усвідомлення, коли пояснювати, чому не можна знущатися, бити, калічити, утримувати силою істот, що наділені відчуттями, емоціями, думками та свідомістю, не можна. Не просто не можна. Це злочин. Проти фауни, проти планети і, зрештою, проти людяності в майбутніх поколіннях", – розповіла солістка проекту ONUKA Ната Жижченко, яка активно підтримує ідею цирків без тварин.

Верховна Рада уже отримала на розгляд законопроект №5283 – про заборону використання тварин пересувними цирками-шапіто.

Активісти "UAnimals" стверджують, що це лише перший крок – на черзі ще безліч ініціатив та акцій, які допоможуть тваринам у цирках та дельфінаріях нарешті стати вільними.

Раніше повідомлялося, що громадські активісти створили ініціативу для припинення дресирування тварин, залучення їх у циркові шоу та зареєстрували відповідну електронну петицію.

Волонтери відстежували умови перебування звірів та методи, якими їх дресирують для розважальних програм.

Заборона чи обмеження тварин у циркових постановках законодавчо працює в Австрії, Великій Британії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, кількох штатах США. Фото provce.ck.ua

Також керівником Держцирку призначали мисливця. На посаду обрали 53-річного Сергія Кабакова, який до того керував криворізьким цирком.

Нове призначення викликало занепокоєння захисників тварин, у першу чергу, через його захоплення мисливством. На своїй сторінці в російській соціальній мережі Mail.ru Кабаков викладав фото з упольованими тваринами.

В опитуванні, проведеному GfK Ukraine, взяли участь 1000 українців. Вибірка репрезентативна населенню України за статтю, віком (16 років і старші), розміром населеного пункту і регіону.

Реклама:

Головне сьогодні