Українські стартапери займуться енергоефективністю Дубая

— 14 грудня 2016, 16:30

Українці створять для емірату систему відстеження енергоефективності, пише ain.ua.

З вересня по грудень український стартап Ecoisme проходив програму Dubai Future Accellerator, мета якої – інноваційно удосконалювати емірат.

З 2400 претендентів в акселератор пройшли 30, серед яких інші відомі компанії Honeywell і Hyperloop One. Ecoisme став єдиним українським стартапом у програмі.

[L]Учасники працювали з Дубайськими відомствами на чолі з шейхом Дубая Мохаммедом ібн Рашид аль-Мактумом в 7 напрямках: освіта, медицина, поліція, муніципалітети, бізнес, інфраструктура і енергетика.

Ecoisme одним з перших підписав угоду про пілотний проект з представником останнього напрямку – Департаментом елеткроенергіі та води Емірату Дубай (Dubai Electricity & Water Authority, скорочено DEWA).

"DEWA поставив перед нами завдання: скоротити витрати електроенергії жителями, при цьому зберігши дохід провайдеру. Ecoisme тут підходить ідеально. Ми пропонуємо споживачам самим вирішувати скільки вони хочуть витрачати електроенергії і платити за неї", – розповів співзасновник стартапу Олександр Дятлов.

Проблема енергоефективності в Дубаї стоїть доволі гостро. Електрика субсидується – жителі платять за неї за реальними ринковими цінами.

Український стартап Ecoisme опинився серед 30 найкращих і буде впроваджувати інновації в Дубаї в рамках урядової пілотної програми. Фото ain.ua

До того ж, в умовах субтропічного клімату, кондиціонери у квартирах і будинках працюють увесь рік і на опату їхньої роботи припадає ледь не весь рахунок.

Крім пілота з DEWA, команда Ecoisme також веде переговори з місцевими енергоефективними компаніями. Також в планах стартаперів – поїздка на CES, а вже 5 січня вони запускають збір попередніх замовлень на свої сенсори.

У липні Ecoisme переміг в конкурсі найбільшого виробника енергії в світі EDF і отримав 100 тисяч євро.

Реклама:

Головне сьогодні