Цілуйтеся, голубтеся, смійтеся – психологи назвали 10 хороших звичок щасливих пар

— 24 грудня 2016, 10:00

Щасливі стосунки – це не випадковий дарунок долі, що звалюється на голову двом закоханим та не полишає їх усе життя. Експерти кажуть: стосунки треба плекати й підтримувати.

Поради, що робити, щоби зв'язок між люблячими людьми лишався міцним, і щоби вони довго-довго були щасливі разом, зібрало видання The Huffington Post.

Експерти розказали, які корисні звички має більшість щасливих пар. Фото AnnHaritonenko/Depositphotos

Психологи та експерти зі стосунків розказали, які хороші звички має більшість щасливих пар.

Вони завжди цілуються при зустрічі та прощанні

"Це далеко не малозначуща звичка, вона підтверджує, що між вами є зв'язок, хай навіть на мить, принаймні двічі на день. Багато людей, які перебувають у нещасливих стосунках, кажуть, що не можуть пригадати, коли вони перестали цілуватися при зустрічі та прощанні, це просто щезло", - говорить психолог Саманта Родман.

"Коли ви приділяєте час тому, щоби встановити зоровий контакт із вашим партнером та поцілувати його, це показує, що ваші стосунки пріоритетні для вас навіть у найзаклопотаніші ранки чи вечори", - додає вона.

Вони щедрі на компліменти

"Усім потрібні компліменти, і особливо потрібні вони від партнера", - підкреслює професор соціології та сексолог Пеппер Шварц.

Часом у них бувають суперечки, але вони сваряться правильно

"Якщо між партнерами час від часу не виникає незгода, тоді вони або нечесні, або не люди", - запевняє психотерапевт Курт Сміт.

"Незгоди – це не проблема шлюбу – це нормально. Поганим для шлюбу може бути те, як саме пари дають раду своїм незгодам (або коли вони цього не роблять)", - зазначає він.

Зі слів Сміта, суперечка – це нагода попрактикуватися в вирішенні конфліктів та розвинути навички спілкування. Він радить звернути увагу на те, як ви сперечаєтеся, чи злитеся, чи кричите, чи лаєтеся, чи відгороджуєтеся одне від одного. Кожному із партнерів варто скласти список власних поганих звичок та використати наступні суперечки для того, щоби навчитися реагувати на незгоду по-іншому.

Щасливі пари сперечаються і сваряться - це нормально. Фото nd3000/Depositphotos

Вони фокусуються на тому, що їм у партнері подобається, а не на тому, що не подобається

"Це не означає, що вони відкидають свої стандарти відносно стосунків", - підкреслює психотерапевт, котра працює з парами, Кері Керолл.

Із її слів, такі пари простіше знаходять тимчасові компроміси, що дозволяють їм продовжувати цінувати одне одного.

Вони голубляться

"Найщасливіші пари не бояться демонструвати потяг одне до одного – навіть на публіці. Вперед, візьміть за руку свого чоловіка чи дружину, коли ви на шопінгу в торгівельному центрі, або притуліться, коли дивитеся кіно з друзями", - радить психотерапевт, що працює з проблемами родини та шлюбу, Аарон Андерсон.

Вони не чекають, що партнер прочитає їхні думки

"Ходити навколо, сподіваючись, що інша людина здогадається, що вам треба, або припускати, що ви точно знаєте, що треба їй – це рецепт катастрофи. Найщасливіші пари відкрито говорять про свої потреби та з повагою ставляться до різниці в потребах, не вважаючи, що хтось мав би й так це знати, або що в "спорідненої душі" будуть ті ж потреби, що і в них самих", - зазначає коуч із сексу та стосунків, доктор Даніелль Херел.

Не чекайте, доки партнер сам відгадає, що ви від нього хочете. Фото PicterArt/Depositphotos

Їхні стосунки та час, який вони проводять разом, є їхнім пріоритетом

Зі слів коуча з сексу та взаємин Селести Хіршмен, на початку стосунків закохані не можуть відірватися одне від одного. Минає час, і часто відірватися вони вже не можуть від своїх смартфонів та комп’ютерів. Натомість пари, чиїм пріоритетом є проводити час разом, проявляти любов та розвиватися в сексуальній сфері – найщасливіші, каже вона.

Вони часто сміються разом

Коли пари втрачають звичку сміятися разом, констатує доктор Саманта Родман, їхні стосунки ризикують стати безрадісними.

Вони не уникають розмов про гроші

"Сварки через гроші – це одна з найпоширеніших причин розлучення. На жаль, більшість пар уникають розмов про гроші, доки в них не виникають настільки великі проблеми, що їх уже не можна ігнорувати. Змусити себе поговорити про гроші, доки не виникне велика проблема – це одна з наймудріших речей, яку ви можете зробити задля того, щоби ваш шлюб був щасливим та довготривалим", - каже психотерапевт Курт Сміт.

Вони дають одне одному право на сумнів

"Коли люди переживають проблеми в стосунках, нерідкісним є відчуття, що твій партнер - зовсім у іншій команді, не в твоїй. Пам’ятайте, що ви – в одній команді і піклуєтеся одне про одного. Дати партнерові право на сумнів – це велика сила у щасливих стосунках", - говорить психолог Марі Ленд.

Нагадаємо, нещодавно експерти розказали, як розрізнити здорові стосунки від "токсичних".

Реклама:

Головне сьогодні