Чим займаються 10 найуспішніших українських стартапів 2016 року

— 26 грудня 2016, 16:07

Сервіси онлайн-бажань і підвищення продуктивності, жалюзі із сонячною енергією, цифрові брелоки й аукціони для старих автомобілів увійшли до топ-10 найуспішніших українських стартапів 2016 року.

Жалюзі із сонячною енергією, цифрові брелоки й аукціони для старих автомобілів увійшли до топ-10 найуспішніших українських стартапів 2016 року. Фото Rawpixel/Depositphotos

Інвесторам і підприємцям видання ain.ua запропонувало назвати найкращі проекти з українськими командами. До рейтингу увійшли:

1 місце: Sixa – віртуальний комп'ютер у хмарі

Заснована в 2015 році українцями Євгеном Нечаєвим і Миколою Мінченко платформа віртуалізації Sixa дозволяє користувачам отримати через додаток доступ до потужного комп'ютера в хмарі. Це також позбавляє їх необхідності купувати сучасне обладнання і банально економить електроенергію та заряд батареї, адже всі обчислення відбуваються в хмарі. За використання платформи Sixa стягує погодинну оплату.

2 місце: eTachki – онлайн-аукціон старих автомобілів

Сервіс eTachki дозволяє автовласникам продати свій автомобіль за 30 хвилин через онлайн-аукціон за максимальну ціну. При цьому продавцеві обіцяють миттєво перерахувати гроші, а оформлення документів бере на себе адміністрація аукціону. Однак перед продажем автомобілі оглядають експерти eTachki – відділення компанії розташовані по всій Україні.

Сервіс eTachki дозволяє автовласникам продати свій автомобіль за 30 хвилин через онлайн-аукціон за максимальну ціну. Фото ain.ua

3 місце: Mobalytics – платформа для геймерів

Українці Богдан Сучік і Микола Лобанов, а також їх третій кофаундер – ліванець Амін Ісса вперше представили бета-версію своєї технології Mobalytics на TechCrunch Disrupt в Сан-Франциско. І закінчилася ця прем'єра першою історичною перемогою українців на культовому конкурсі.

Mobalytics – це кіберспортивний стартап, який займається дослідженням і розробкою нового методу аналізу і поліпшення ігрових навичок для любителів комп'ютерних ігор.

4-6 місце: People.ai – сервіс перевірки роботи менеджерів

Олег Рогінський – підприємець, якому вдалося підняти ціну свого стартапу втричі і продати його за $10 млн. Зараз він займається новим проектом – сервісом People.ai, який покликаний аналізувати діяльність сейлз-менеджерів, показувати компанії-працедавцю, які з її менеджерів з продажу працюють краще, а які – не дотягують.

Українці Богдан Сучік і Микола Лобанов представили бета-версію своєї технології Mobalytics на TechCrunch Disrupt в Сан-Франциско. Фото ain.ua

4-6 місце: Allset – сервіс для замовлення їжі і бронювання столиків в ресторанах

Команда на чолі зі Стасом Матвієнком з 2013 року експериментувала на українському ринку з сервісами для ресторанного бізнесу. Вони протестували різні бізнес-моделі і запустилася на ринку США з додатком Allset, яка дозволяє заздалегідь замовити місце і їжу в ресторані.

З кожного замовлення стартап заробляє $2 – один долар з користувача, один – з ресторану.

4-6 місце: Hideez – цифровий брелок-ключ і браслет

Стартап Hideez Technology Inc, створений одним із засновників PocketBook Олегом Науменком, працює в сфері hardware не перший рік. Спочатку компанія працювала над розумним браслетом SafeBand, який віддалено дозволяє стежити за речами.

Але першим продуктом, який вийшов на ринок в 2016 році, став бездротової брелок-ключ Hideez Key. Він вміє зберігати цифрові ключі та сертифікати, дозволяючи розблокувати смартфони і ноутбуки, відкривати RFID-замки або авторизувати мобільні платежі.

People.ai, який покликаний аналізувати діяльність сейлз-менеджерів, показувати компанії-працедавцю, які з її менеджерів з продажу працюють краще, а які – не дотягують. Фото ain.ua

7 місце: Ajax Systems – проект "розумного будинку"

Інтернет речей – одне з найбільш перспективних напрямків в технологіях, особливо коли йдеться про безпеку житла. Саме у цій сфері працює український проект Ajax Systems.

[L]Зараз Ajax Systems виробляє до 12 000 пристроїв на місяць. Модельний ряд Ajax складається з 15 девайсів, включаючи центральний хаб, до якого підключаються бездротові датчики руху, відкриття і розбиття вікон або дверей, диму, затоплення, сирени та інші пристрої.

8 місце: SolarGaps – жалюзі, що накопичують сонячну енергію

Система розумних жалюзі не тільки виглядає стильно, але і вміє генерувати до 100 кіловат-годин енергії на місяць просто з сонячного світла.

Автор ідеї та перших прототипів SolarGaps – українець Євген Ерік. Створюючи свій проект, він, в першу чергу, хотів врятувати планету.

9-10 місце: Wishround – сервіс онлайн-бажань

Ідея Wishround спала на думку розробникам під час організації збору грошей на подарунки в офісі. Це сервіс колективних покупок, орієнтований в основному на інтернет-магазини. Користувач створює в сервісі картку з бажаним подарунком, постить її онлайн, а друзі підтримують його бажання грошима.

Система розумних жалюзі не тільки виглядає стильно, але і вміє генерувати до 100 кіловат-годин енергії на місяць просто з сонячного світла. Фото ain.ua

9-10 місце: LifeTracker – сервіс підвищення продуктивності

В Україні не так багато проектів, які працюють у напрямку штучного інтелекту. Один із них – додаток LifeTracker, який використовує датчики смартфона і його обчислювальні можливості, щоб за допомогою алгоритмів машинного навчання аналізувати контекст, в якому перебуває користувач.

За допомогою цих даних сервіс допомагає йому не забувати про найдрібніші завдання (оплата рахунків, покупки, дзвінки) і досягати довгострокових цілей (вивчити мову, спланувати відпустку, відвідувати спортзал).

Реклама:

Головне сьогодні