Матір, яка замкнула дітей на 9 днів, брехала про рак доньки заради грошей

— 8 грудня 2016, 10:15

Таке рішення у середу, 7 грудня 2016 року, ухвалив Голосіївський райсуд столиці, йдеться на сайті прокуратури Києва.

Крім того, вирішується питання щодо позбавлення 20-річної Влади батьківських прав.

Дії горе-матері кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини).

За вчинений злочин жінці "світить" до 8 років позбавлення волі.

Також уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив:

"Адвокати жінки намагались спростувати рішення суду, аргументуючи, що у неї маленька дитина. Але на той час вже було рішення про відібрання новонародженої дитини, тому старання адвокатів виявились марними.

У 20 років троє дітей (юридично від 2-х, а фактично від 3-х чоловіків). Влада - дівчина з багатодітної сім’ї, де була четвертою дитиною. Зі слів близького родича вона була у родині найлегковажнішою. Як наслідок – завагітніла у 16 років".

З показів родичів, друзів та інтернет-листування Влади стало відомо, що вона постійно зверталась до них з проханням про фінансову допомогу, говорячи, що Аня (дівчинка, яка залишилась живою) має пухлину головного мозку і потребує постійного лікування (це лікарі спростували). Також, деякі з близьких родичів до останнього не знали, що у Влади повинна була з’явитися третя дитина.

Випадок із голодною смертю 1-річного хлопчика, яких із 2-річною сестрою мати зачинила самих у квартирі, приголомшив усіх.

20-річна мешканка Києва, уродженка Миколаївської області, на 9 днів залишила в квартирі без нагляду однорічного сина та 2-річну доньку.

Повернувшись додому в ніч на 6 грудня, жінка знайшла хлопчика мертвим, а дівчинку - у непритомному стані.

Минулої зими, після розлучення з батьком двох дітей, Влада зустріла іншого чоловіка, а наприкінці жовтня народила іншу дитину, яка проживає у квартирі тата.

Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба розповів, що з їжі у зачинених у квартирі дітей було декілька цукерок. Всі ці 9 днів матір не приходила додому.

За словами Кулеби, сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора.Вони розповіли, що навіть викликали поліцію. Але на прохання відчинити двері у квартирі ніхто не зреагував і поліція поїхала.

[L]У поліції ж наголосили, що за адресою проживання дітей протягом останнього місяця викликів не надходило.

Кулеба додав, що горе-мати розповіла – перш ніж піти з квартири, зачинила дітей у кімнаті і підперла двері, щоб діти не могли звідти вийти. Чому так вчинила – жінка не пояснила.

Також про те, що діти закриті в квартирі, знала їхня бабуся. Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру і повернулася додому.

Зачинені у квартирі діти намагалися вибратися, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали шматок лінолеуму.

Пізніше Кулеба повідомив, що стан здоров’я 2-річної дівчинки Ані, якій вдалося вижити, поступово покращується.

Тіло померлого хлопчика направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Реклама:

Головне сьогодні