#22PushUpChallenge: навіщо відтискатись від підлоги, щоб підтримати ветерана АТО

— 28 січня 2017, 11:00

Українськими соцмережами активно поширюється флешмоб на підтримку військових із пост-травматичним синдромом.

За хештегом #22PushUpChallenge чиновники, депутати, зірки та прості українці виконують 22 віджимання, записують тематичне відео та просять своїх друзів зробити те ж саме.

Цей флешмоб покликаний підвищити обізнаність простих людей про необхідність запобігання ветеранським самогубствам.

Наразі наймасштабніше цю акцію змогли втілити силовики – військові, поліцейські, моряки тощо.

Українські моряки, щоб підтримати ветеранів АТО, виконали відразу два флешмоби на Західній військово-морській базі ВМС ЗС України.

Так, командування національного флоту прийняло виклик від оперативного командування "Південь", зазначається на сторінці ВМС ЗС в Facebook.

Приєдналися до естафети і керівництво та курсанти Інституту Військово-Морських Сил Національного університету "Одеська морська академія".

"Близько двох сотень майбутніх і діючих офіцерів ВМС ЗС України на чолі з командувачем ВМС ЗС України віце-адміралом Ігорем Воронченко сформували живі фігури герба і якоря на причальної стінки і вертолітному майданчику фрегата "Гетьман Сагайдачний", – йдеться в повідомленні.

#22PushUpChallenge був започаткований у США у серпні 2016 року.

Кампанія бере свою назву від дослідницької програми Департаменту США у справах ветеранів, яка була проведена у 2012 році. Тоді, за оцінками чиновників, щодня в країні 22 ветерани армії покінчували життя самогубством.

Станом на 2016 рік офіційна кількість таких смертей зменшилась до 20, однак назва лишилася стара.

Реклама:

Головне сьогодні