Посудомийник 14 років працював у ресторані з 2 зірками Мішлен і став його співвласником

— 2 березня 2017, 17:33

Алі Сонко з Гамбії став партнером копенгагенського ресторану Noma, який має 2 мішленівські зірки, після того, як пропрацював у ньому посудомийником із дня відкриття.

Алі Сонко з Гамбії став партнером копенгагенського ресторану Noma, який має 2 зірки мішленівські зірки, після того, як пропрацював у ньому посудомийником із дня відкриття. Фото b.dk/livsstil

Шеф-кухар та співвласник ресторану Рене Редзепі представив публіці нових співвласників Noma, серед яких двоє менеджерів закладу, а також Алі Сонко, йдеться на ВВС.

"Алі – душа й серце закладу. Я думаю, мало хто зрозуміє, яке це щастя – мати поруч таку людину як він. У нього 12 дітей, а він завжди усміхається, – розповів Редзепі.

І до речі, мого батька також звали Алі. І він теж працював посудомийником, коли приїхав у Данію".

Алі живе у Данії 34 роки, із них 14 працює в Noma.

Алі розповідає, що неймовірно щасливий працювати у Noma. Фото b.dk/livsstil

[L]"Я не можу навіть описати, який щасливий працювати тут. Ми дружимо з усіма. Мої колеги виявляють неймовірну шану до мене, незважаючи на те, що я запитую і про яку допомогу прошу. Цього досить, щоб вважати, що у мене найкраща робота у світі", – поділився він.

У 2010 році цей ресторан уперше нагородили зіркою Мішлена. Алі не зміг приїхати на церемонію через візові проблеми. Тоді вся команда Noma зробила собі футболки із його портретом і прийшла в них за нагородою.

Вся команда Noma зробила собі футболки із його портретом і прийшла в них за нагородою. Фото b.dk/livsstil

За 2 роки усі попередні проблеми з візою залагодилися й Сонко сам зміг приїхати й отримати зі своїми колегами другу омріяну нагороду для найкращих ресторанів світу.

Реклама:

Головне сьогодні